2ο Εφηβικό δημιουργικό «Τρίστρατο» Τέχνης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

2ο Εφηβικό δημιουργικό «Τρίστρατο» Τέχνης

Ιούνιος 19, 2018 - 15:50

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών/-τριών από πολλά σχολεία του Νομού, ολοκληρώθηκε η τελική γιορτή για το 2ο Εφηβικό δημιουργικό ‘Τρίστρατο’ Τέχνης. Η εκδήλωση  διεξήχθη την Παρασκευή 15 Ιουνίου στο Φουγάρο  και διοργανώθηκε από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Η γιορτή ξεκίνησε με την παρουσίαση των μικρο-Διηγημάτων. Οι μαθητές/-τριες καθισμένοι σε κύκλο διάβασαν τα κείμενά τους και μοιράστηκαν με τους παριστάμενους γονείς και εκπαιδευτικούς την έμπνευση και τις αναζητήσεις τους. Προσκεκλημένη μας στο κύκλο και η συγγραφέας κ. Κατερίνα Παπανδριανού, που άκουσε με προσοχή τις εργασίες, τις σχολίασε και μας χάρισε μια σύντομη ομιλία.

Ακολούθησε η παρουσίαση των Ντοκιμαντέρ. Παρουσιάστηκαν οι ταινίες - δημιουργίες ομάδων από το ΓΕ.Λ Αγίας Τριάδας, το 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, το ΕΠΑ.Λ Κρανιδίου και το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.

Η ημέρα συνεχίστηκε με Μουσική. Στον υπαίθριο χώρο του Φουγάρου είχε στηθεί σκηνή, όπου η ομάδα – μουσικό συγκρότημα από το Γενικό Λύκειο Λυγουριού μας διασκέδασε με μουσική και τραγούδι,  παίζοντας κομμάτια από το ρεπερτόριό της, χαρίζοντάς μας όμορφες στιγμές.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τελετή βράβευσης, όπου δόθηκαν έπαινοι και αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες. Τα δώρα προς τις σχολικές μονάδες που συμμετείχαν ήταν: τέσσερις βιντεοκάμερες, τέσσερα tablets 10 ιντσών, τρεις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, που χορηγήθηκαν από  το Φουγάρο με στόχο να χρησιμοποιηθούν σε επόμενες εργασίες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Φουγάρο για την φιλοξενία της εκδήλωσης, καθώς και για την χορηγία των δώρων. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε την κ. Φλωρίκα Κυριακοπούλου και τους συνεργάτες της κ. Νίκο Τσαγκαρέλη και κ. Αντώνη Κοντρογιάννη για την εξαίρετη και αποτελεσματική συνεργασία τους.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στη συγγραφέα κ. Κατερίνα Παπανδριανού που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και μας τίμησε με την παρουσία της και τις συμβουλές της. Επίσης ευχαριστούμε την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ερμιονίδας και ιδιαίτερα την κ. Άννα Φωστίνη - Στρίγκου για την οικονομική υποστήριξη της μετακίνησης των μαθητών/-τριών στο Ναύπλιο.

Γιατράκος Γιάννης

Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας