Ναύπλιο: Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα - Γιορτή Λήξης 2018

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο: Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα - Γιορτή Λήξης 2018

Ιούνιος 22, 2018 - 09:51

Για δεύτερη χρονιά φέτος ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε σύμπραξη με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα» στην Αργολίδα στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Λυκείου Επιδαύρου.

 

Η Γιορτή Λήξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουνίου  στις  18.00 (ώρα προσέλευσης 17.30) στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο.

 

Στη γιορτή θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα και οι εργασίες των συμμετεχόντων. Θα συμμετάσχουν μαθητές και ενήλικες που έλαβαν μέρος στις φετινές δράσεις στα σχολεία, στους πολιτιστικούς συλλόγους και σε άλλους χώρους της Αργολίδας και θα συζητηθούν τα θέματα της φετινής και της επόμενης χρονιάς με το κοινό.

 

Η παράλληλη δράση του Λυκείου Επιδαύρου «Εκπαιδεύοντας το Κοινό στο Αρχαίο Δράμα» υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και  πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

 

Για το 2018, οι δράσεις στην Αργολίδα εμπνεύστηκαν από τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Πολιτεία και Πολίτης, και περιελάμβαναν σειρά βιωματικών εργαστηρίων που απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και σε ενήλικες κατοίκους της Αργολίδας καθώς και σε ομάδες επισκεπτών από όλον τον κόσμο. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες του θεάτρου, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τις δράσεις συντόνισαν: η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτρια και σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα Υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Αγγελική Τσάκωνα, θεατρολόγος και συντονίστρια της δράσης Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 25 Ιούνιος, 2018 - 18:00