Στα "μαχαίρια" περιφερειάρχες- δήμαρχοι με υπουργό Εσωτερικών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στα "μαχαίρια" περιφερειάρχες- δήμαρχοι με υπουργό Εσωτερικών

Φεβρουάριος 06, 2012 - 10:26

Σε ανοιχτή σύγκρουση οδηγεί ο "Καλλικράτης 2" τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους με τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση. Οι περικοπές που έρχονται στους αντιδημάρχους αλλά και στα ποσά που θα λάβουν οι δήμαρχοι τη χρονιά αυτή- ποσά κατά πολύ περιορισμένα, έχουν οδηγήσει τους δημάρχους να ετοιμάζουν τις αντιδράσεις του και να συσκέπτονται διαρκώς για το τι θα πράξουν.
Σήμερα μάλιστα συνεδριάζει η Επιτροπή θεσμών της ΚΕΔΕ στην οποία μετέχουν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο δήμαρχος Σπαρτιατών Σταύρος Αργειτάκος και ο ΔΣ Κορινθίων Πέτρος Λέκκαςενώ στα μέσα της εβδομάδας θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Οι δήμαρχοι θεωρούν πως η μείωση των αντιδημάρχων θα δημιουργήσει λειτουργικό πρόβλημα.
Επαναφορά του ΕΣΠΑ στις αποκεντρωμένες διοικήσεις
Εκεί που θα γίνει κυριολεκτικά "σφαγή" είναι στις αιρετές περιφέρειες αφού στον "Καλλικράτη 2"  προβλέπεται να περάσει και πάλι η αρμοδιότητα του ΕΣΠΑ στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, ενώ θα δοθούν περισσότερες αρμιότητες στους αντιπεριφερειάρχες ενισχύοντας το ρόλο τους και δημιουργώντας μία διοίκηση σαν τις παλιές νομαρχίες.. Μάλιστα συνεδριάζει για το σκοπό αυτό η εκτελεστική επιτροπή της ΕΝΠΕ και το μεσημέρι υπάρχει συνάντηση με τον υπουργό Τάσο Γιαννίτση.