Δύο παγκόσμια βραβεία τουρισμού στην Πελοπόννησο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δύο παγκόσμια βραβεία τουρισμού στην Πελοπόννησο

Ιούλιος 02, 2018 - 22:40

Με Δύο «Όσκαρ» Τουρισμού βραβεύτηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον παγκόσμιο Οργανισμό World Travel Awards

Στο  Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, παρουσία του Ιδρυτή και Προέδρου των World Travel Awards κ. Graham Cooke και της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, έλαβε χώρα η λαμπρή τελετή απονομής των Travel Awards Europe 2018 (Παγκόσμιων Βραβείων Τουρισμού για την Ευρώπη).

  Πλήθος ηγετικών εκπροσώπων και προσωπικοτήτων της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τουρισμού, ιδιωτικού και δημόσιου φορέα, και ταξιδίων έλαβαν μέρος στην κορυφαία εκδήλωση του παγκόσμιου κύρους θεσμού WTA.
 
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απονεμήθηκαν δύο διεθνή βραβεία τουρισμού :   

- Europe's Leading Beach Destination 2018 (Ο σημαντικότερος προορισμός παραλίας της Ευρώπης 2018 μεταξύ των συνυποψήφιων : Κάννες-Γαλλία, Κέρκυρα-Ελλάδα, Μαγιόρκα-Ισπανία, Μarbella-Ισπανία, Oludeniz-Τουρκία, Σαρδηνία-Ιταλία, Αλγκάρβε-Πορτογαλία)   

    - Greece's Leading Mainland Destination 2018: Mani, Region of Peloponnese (Greece's Leading Mainland Destination 2018: Mani, Region of Peloponnese). Η περιοχή της Μάνης επικράτησε ως η πιο ενδιαφέρουσα πολιτισμικά, ιστορικά και παραδοσιακά προορισμός στην ενδοχώρα της Ελλάδας.  
 H Αντιπεριφερειάρχης κα. Ντίνα Νικολάκου εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρέλαβε τα βραβεία από τον Ιδρυτή και Πρόεδρο των World Travel Awards κ. Graham Cooke και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hotel Brain, διοργανώτριας εταιρείας της ευρωπαϊκής απονομής στην Αθήνα κ. Κωνσταντίνο Ζήκο.
Στο πλαίσιο της τελετής απονομής, η κα. Νικολάκου ευχαρίστησε τον παγκόσμιο οργανισμό World Travel Award για αυτές τις δύο  εξαιρετικά τιμητικές διακρίσεις μέσω των οποίων «ο αυθεντικός και ποιοτικός προορισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα αποκτήσει περισσότερους φίλους τους οποίους αναμένουμε με χαρά να φιλοξενήσουμε στη «μυθική» Πελοπόννησο, έναν τόπο μοναδικό για το φυσικό του κάλλος, πλούσιο σε ιστορία, κουλτούρα και παράδοση», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
 Η Αντιπεριφερειάρχης στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι TV-5 που κάλυπτε πανευρωπαϊκά την εκδήλωση, για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού, όπου και αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου, επισημαίνοντας τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι οι δύο σπουδαίες αυτές διακρίσεις ανήκουν και στους επαγγελματίες του τουρισμού της Πελοποννήσου, που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Ο τουρισμός είναι εθνικό ζήτημα και οφείλουμε όλοι να συνεργαζόμαστε και να συνεργούμε για την ενδυνάμωση της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας.
Ο Οργανισμός World Travel Award ιδρύθηκε το 1993 για να αναγνωρίσει και  να τιμήσει την αριστεία σε όλους τους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας. Σήμερα, η βράβευση του WTA αναγνωρίζεται διεθνώς ως η τελική σφραγίδα της ποιότητας, με τους νικητές να αποτελούν σημείο αναφοράς στην παγκόσμια βιομηχανία του τουρισμού.
Αποδεικνύεται πλέον, πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί έναν δυναμικά ανερχόμενο προορισμό που πρωταγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο προσελκύοντας όλο και περισσότερους επισκέπτες, καθώς αυτό που βιώνει ο φιλοξενούμενος στη «Μυθική» Πελοπόννησο ανταποκρίνεται με επιτυχία στην τάση των ταξιδιωτών τα τελευταία χρόνια για  αναζήτηση αυθεντικών προορισμών με χαρακτηριστική πολιτιστική ταυτότητα, σε συνδυασμό με ποιοτική παροχή υπηρεσιών και γαστρονομία, στοιχεία, δηλαδή, που αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου.