Δύο δικογραφίες για παράνομο διαδικτυακό τζόγο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δύο δικογραφίες για παράνομο διαδικτυακό τζόγο

Ιούλιος 06, 2018 - 16:43

Εντατικές δράσεις πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, για την καταπολέμηση της διενέργειας του παράνομου στοιχηματισμού και των τυχερών παιγνίων, μέσω διαδικτύου, λόγω και της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018.

Στο πλαίσιο αυτό, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για δύο (2) ιστοτόπους που παρείχαν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, χωρίς νόμιμη άδεια.

Αναλυτικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων - καταγγελιών, εντοπίστηκαν οι δύο (2) ιστότοποι και ταυτοποιήθηκαν οι χώρες αδειοδότησης των εταιρειών που λειτουργούσαν οι ιστοσελίδες, στην αλλοδαπή.

Παράλληλα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε  αλληλογραφία - ενημέρωση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) και οι δύο (2) ιστότοποι υπήχθησαν στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων, μέσω του διαδικτύου (Blacklist).

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 111 88
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios - android : FEELSAFE e-Commerce
Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Aler»: https://twitter.com/CyberAlertGR
Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας: https://goo.gl/UWkku9
Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/