Εντοπίστηκε χασισοφυτεία στη Λακωνία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εντοπίστηκε χασισοφυτεία στη Λακωνία

Ιούλιος 07, 2018 - 13:52

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη σήμερα (5.7.2018) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, ένας (1) 58χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα.

Ειδικότερα, σήμερα (5.7.2018) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -21- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,6 έως 2 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε, ότι την ανωτέρω φυτεία την καλλιεργούσε ο 58χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης, δέκα (10) σπόροι κάνναβης, κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, τέσσερα (4) φυσίγγια και δύο (2) κροτίδες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.