Συνελήφθη 22χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνελήφθη 22χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Ιούλιος 08, 2018 - 09:26

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής, 22χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε στην ελληνική επικράτεια, χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος μέσω υπηρεσιών ιστoτόπων κοινωνικής δικτύωσης κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο 22χρονος.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 22χρονου, την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) κινητά τηλέφωνα, μία κάρτα sim και μία κάρτα μνήμης (micro SD), τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Ο 22χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 111 88
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios - android : FEELSAFE e-Commerce
Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Aler»: https://twitter.com/CyberAlertGR
Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας: https://goo.gl/UWkku9
Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/