Γιάννης Γκιόλας: Για τον έρωτα χτυπά η καρδιά του Θεατρικού Ομίλου Κρανιδίου στην Ερμιονίδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιάννης Γκιόλας: Για τον έρωτα χτυπά η καρδιά του Θεατρικού Ομίλου Κρανιδίου στην Ερμιονίδα

Ιούλιος 08, 2018 - 13:52

Απαρηγόρητες ιστορίες αγάπης, όλων των αιώνων, ζωντάνεψαν χθες βράδυ, Σάββατο 30 Ιουλίου, μπροστά στα μάτια των θεατών από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας, στο κατάμεστο ARTIKI στο Κρανίδι. Την παράσταση παρακολούθησε και ο Γ. Γκιόλας, Βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται ότι τα μεγάλα ειδύλλια όλων των εποχών συνεχίζουν να μας συγκινούν και να μας ενδιαφέρουν. Ο έρωτας που συγκλονίζει γίνεται αφορμή και θέμα της παράστασης, που ξεδίπλωσε με επιτυχία τις πιο δυνατές πτυχές του.
Σε μια χοροθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από την Μήδεια τον Ιππόλυτο, την Αντιγόνη, την Μπερνάντα, τη Φλαντρώ.
Ο έρωτας που διαψεύδει τις προσδοκίες της Μήδειας και γίνεται αιτία για την αμείλικτη αντίδραση της βάρβαρης βασίλισσας που θα διαπράξει τα πιο αιματοβαμμένα εγκλήματα εξαιτίας του παράφορου έρωτα της για τον Ιάσονα.
«Η Φαίδρα», η γυναίκα του Θησέα που ερωτεύτηκε παράφορα τον Ιππόλυτο το γιό του άντρα της, βρίσκεται στα δεσμά ενός άνομου πάθους εξαιτίας της μοίρας της και προτιμά να πεθάνει παρά να φανερώσει τα συναισθήματα που την πνίγουν. Το γεγονός ότι πρόκειται για έναν απαγορευμένο έρωτα κάνει την καταπίεση των συναισθημάτων να γίνονται πιο δυνατά και πιο ορμητικά.
Ευχαριστούμε που μας αποκαλύψατε τα μυστικά του, με μια ερασιτεχνική παράσταση που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από πολλές επαγγελματικές.
Σκηνοθεσία Σκηνικά Κοστούμια: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Μετάφραση: Κώστας Γεωργουσόπουλος.
Μουσική: Γιάννης Αναγνωστάτος
Στο πιάνο :Τίνα Ρόζου
Φωτισμοί :΄Iων Ξυπολιάς
Έπαιξαν οι ηθοποιοι: Φαίδρα: Γιούλα Καράμπελα, Παραμάνα: Αργυρούλα Μέξη,  Μάνα: Κική Πέλλα, Κόρες: Λίζα Λούση ,Κατερίνα Πατεράκη, Ηρώ Σαρδέλη, Ειρήνη Φλωράκη, Γεωργία Φλωράκη, Άγγελος Κώστας Πεντεδέκας, Αντιγόνη: Βιβή Κακουριώτη, Αίμονας: Παντελής Τόδωρης, Κρέοντας: Δημήτρης Σίδερης ,Γλαύκη: Τάνια Φράγκου, Ιάσονας: Αντώνης Νικολόπουλος, Μήδεια: Βίκυ Παπάζογλου.

H παράσταση θα επαναληφθεί την Κυριακή 8 Ιουλίου και την Τρίτη 10 Ιουλίου.

Από το πολιτικό Γραφείο του
Βουλευτή Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα.