Αστυνομικά νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομικά νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ιούλιος 09, 2018 - 09:55

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας   

Συνελήφθη ένα  άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, σήμερα (9.7.2018) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων 37χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθη ένα άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, στις (7.7.2018) το πρωί, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Κορινθίας (ΔΙ.ΑΣ), 47χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσε από αύλειο χώρο οικίας ποδήλατο ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη ένα  άτομο για απόπειρα κλοπής τροχοφόρου
Συνελήφθη,  στις (6.7.2018) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων και του Τμήματος Τροχαίας Π.Α.Θ.Ε. Κορινθίας, ένας (1) 34χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, αποπειράθηκε να αφαιρέσει όχημα ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός.  

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή τροχοφόρου
Συνελήφθησαν, στις (4.7.2018) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου - Βόχας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου - Βόχας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 29 ετών, αντίστοιχα, γιατί όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα, σε άλλη τοπική κοινότητα του ίδιου Δήμου, αφαίρεσαν όχημα ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.  

Εξιχνίαση μίας περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 5.2.2017, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή.

Σύλληψη δύο ατόμων για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, στις (4.7.2018)  και πρώτες πρωινές ώρες, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 29 και 39 ετών, αντίστοιχα, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης. Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε, ενώ όπως προέκυψε, είχε δηλωθεί η κλοπή του την 28.5.2018, από περιοχή της Αττικής και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη,  στις (30.6.2018) το βράδυ, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 45χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Εξιχνίαση μίας  περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία, που είχε γίνει την 30.6.2018, στο Κιάτο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 23χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Εξιχνίαση μίας περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου - Βόχας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία, που είχε γίνει την 29.6.2018, στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 34χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Συνελήφθη ένα άτομο για απόπειρα κλοπής και ναρκωτικά
Συνελήφθη,  στις (29.6.2018) το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 23χρονος ημεδαπός, γιατί αποπειράθηκε να διαρρήξει οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός. Επιπλέον, στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) ναρκωτικό δισκίο. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Εξιχνίαση μίας περίπτωσης κλοπής οχήματος
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) περίπτωση κλοπής δίκυκλης μοτοσυκλέτας, που είχε γίνει την 3/4.6.2018, στην Αρχαία Κόρινθο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 21χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Εξιχνίαση μίας  περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία, που είχε γίνει την 20.6.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 19χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Εξιχνίαση μίας περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 9.3.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 45 και 52 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή
Συνελήφθησαν,  στις (7.7.2018) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας και του Τμήματος Τροχαίας Τρίπολης, δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί, γιατί λίγο νωρίτερα, μαζί με ακόμη ένα (1) ανήλικο ημεδαπό, μπήκαν σε αποθήκη ημεδαπού και αφαίρεσαν χάλκινα αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται και τρείς (3) ημεδαπές ηλικίας 33, 37 και 40 ετών αντίστοιχα, γονείς των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας τους.  

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνελήφθη ένα άτομο για καταδικαστικό έγγραφο
Συνελήφθη, χθες (8.7.2018) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, 69χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Ναυπλίου, για ναρκωτικά.

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη,  στις (7.7.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, 69χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε τροχόσπιτο ιδιοκτησίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης και δύο (2) τρίφτες κάνναβης.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν,  στις (6.7.2018) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, δύο (2) 21χρονοι ημεδαποί, γιατί κατείχαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρος -8,18- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, στις (4.7.2018) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, δύο (2) ημεδαποί, ένας (1) 31χρονος και μία (1) 36χρονη, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Εξιχνίαση δύο  περιπτώσεων κλοπής
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) περιπτώσεις κλοπής σε οικίες, που είχαν γίνει την 28.6.2018 και την 29.6.2018, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 38χρονου ημεδαπού, για κλοπή, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Σύγκρουση οχημάτων με θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου
Στις (28.6.2018) το απόγευμα, στο 42,8ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Τρίπολης-Σπάρτης, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 68χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 33χρονη ημεδαπή και στο οποίο επέβαινε 34χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 68χρονου και τον τραυματισμό της 33χρονης και της 34χρονης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σπάρτης.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν,  στις (28.6.2018) το πρωί, στην Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, δύο (2) 26χρονοι ημεδαποί, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνελήφθησαν δύο άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Αυστρία, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας
Συνελήφθησαν,  στις (2.7.2018) το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 35 ετών, αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό έγγραφο του 20χρονου άνηκε σε άλλο πρόσωπο και του 35χρονου ήταν προφανώς πλαστό.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) διαβατήριο Αρχών Αλβανίας και ένα (1) δελτίο ταυτότητας Αρχών Βελγίου.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθη ένα  άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη,  στις (30.6.2018) το βράδυ, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, 41χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε -10- ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.

Εντοπίστηκαν δενδρύλλια κάνναβης
Εντοπίστηκαν, στις (30.6.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δέκα (10) φυτά κάνναβης, ύψους από 1,8 έως 2 μέτρων περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν. Η αστυνομική έρευνα και προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των καλλιεργητών τους.

Σύγκρουση οχημάτων με θανάσιμο τραυματισμό ενός  ατόμου
Στις (29.6.2018) το απόγευμα, στο 117ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πύργου- Μεθώνης, δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός και Ι.Χ. φορτηγό όχημα, που οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 24χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.