Αστυνομικά νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομικά νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ιούλιος 16, 2018 - 23:25

Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας

Συνελήφθη ένα  άτομο για κλοπή και για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (14.7.2018) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 41χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, μπήκε σε κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα ημεδαπού, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον, στην κατοχή του 41χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη ένα  άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (12.7.2018) το βράδυ, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 47χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ναρκωτικό δισκίο, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση απόπειρας ληστείας στην Αρκαδία-Για την υπόθεση αυτή κατηγορείται ένας 43χρονος

 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση απόπειρας ληστείας σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 11.5.2006 το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας.
Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) 43χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ευρημάτων, αλλά και αποτελεσμάτων φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι ο 43χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, την 11.5.2006 το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπής και με τη χρήση σωματικής βίας την ακινητοποίησαν και αφού επιχείρησαν να αφαιρέσουν χρηματοκιβώτιο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 43χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνελήφθη ένα  άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (14.7.2018) το πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 22χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

 Συνελήφθη ένα άτομο για καταδικαστικό έγγραφο
Συνελήφθη, στις (14.7.2018) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, 33χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (12.7.2018) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, ένας (1) 28χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

  Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (12.7.2018) το απόγευμα, στη Μονεμβασιά Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα και του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας, 37χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους -10- γραμμαρίων, δύο (2) ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των -1.590- ευρώ και -4- δολαρίων Η.Π.Α., δύο (2) κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα που σχετίζονται με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, σήμερα (10.7.2018) το πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, 37χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -12- γραμμαρίων και τρίφτης κάνναβης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και απoπειρών κλοπής σε οικίες στη Μεσσηνία
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Μάνης, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε οικίες, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (10.7.2018) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 27 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, χθες (10.7.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα, ποδήλατο και ποσότητες πετρελαίου και ελαιολάδου.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, εντόπισαν τον 20χρονο και τον 27χρονο, λίγο αργότερα στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους βρήκαν και κατέσχεσαν μία (1) μεταλλική ράβδο (γκλοπ) και διαρρηκτικό εργαλείο.
Όπως προέκυψε, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω την 8/9.7.2018, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Δυτικής Μάνης, διέπραξαν ακόμη μία (1) κλοπή και δύο (2) απόπειρες κλοπής σε οικίες, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Συνελήφθη ένα  άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
Συνελήφθη, στις (13.7.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Μάνης, 28χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε σιδερογροθιά, η οποία κατασχέθηκε.  

Εξιχνίαση μίας περίπτωσης απόπειρας κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 11.7.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή.

Συνελήφθησαν τρία άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Γαλλία και Αυστρία με πλαστά έγγραφα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας
Συνελήφθησαν, σε δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις, στις (9.7.2018) το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) αλλοδαποί, μία (1) 29χρονη και δύο (2) άνδρες, ηλικίας 26 και 33 ετών, αντίστοιχα, για πλαστογραφία, Ψευδή Ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 29χρονης, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Παρίσι Γαλλίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά της έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.
Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 26χρονου και του 33χρονου, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για την Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, από την κατοχή της 29χρονης ένα (1) Διαβατήριο και μία (1) ταυτότητα Αρχών Βουλγαρίας, ενώ από την κατοχή του 26χρονου και  του 23χρονου, δύο (2) Διαβατήρια Αρχών Μεγάλης Βρετανίας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθη ένα άτομο που επιχείρησε να ταξιδέψει για Γαλλία με πλαστό έγγραφο, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας
Συνελήφθη, στις (9.7.2018) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 20χρονη αλλοδαπή, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 20χρονης, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για την Λυών Γαλλίας, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό της έγγραφο ήταν προφανώς πλαστό.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε μία (1) ταυτότητα Γαλλικών Αρχών, η οποία κατασχέθηκε.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Αυστρία, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας

Συνελήφθησαν, στις (2.7.2018) το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 35 ετών, αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό έγγραφο του 20χρονου άνηκε σε άλλο πρόσωπο και του 35χρονου ήταν προφανώς πλαστό.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) διαβατήριο Αρχών Αλβανίας και ένα (1) δελτίο ταυτότητας Αρχών Βελγίου.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.