Παραδοσιακός θερισμός και αλώνισμα με άλογα στην Καρύταινα (φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παραδοσιακός θερισμός και αλώνισμα με άλογα στην Καρύταινα (φωτο)

Ιούλιος 17, 2018 - 12:16

Η Καρύταινα έβαλε τα καλά της και φόρεσε τα αγροτικά της στην Καρύταινα το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιουλίου.

Οι εκδηλώσεις Αναβίωσης του Θερισμού και του Αλωνίσματος πραγματοποιήθηκαν με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ιλίου της Αττικής, τον Δήμο της Μεγαλόπολης, τον Σύλλογο των Καρυτινών της Αθήνας και του Πειραιά “Ο Θ.Κολοκοτρώνης” και σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο της Καρύταινας. Στόχος είναι η αναβίωση των παραδοσιακών γεωργικών δραστηριοτήτων, όχι σαν εργασίες τώρα πια, αλλά σαν νοσταλγικές αναμνήσεις.

Η αναβίωση του παραδοσιακού αλωνίσματος θυμίζει στους μεγαλύτερους εικόνες από το παρελθόν, πριν τα ζώα αντικατασταθούν από τις μηχανές.

Αναβίωσαν όλοι μαζί λίγο από την καθημερινότητα των παλιών καιρών και γλέντησαν με παραδοσιακά ακούσματα αλλά και με εργαστήρια για τους μικρούς μας φίλους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το Σάββατο με ένα παραδοσιακό συναπάντημα των χορευτικών ομάδων και με παραδοσιακή καντάδα «περατζάδα» στα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς αγοράς του ιστορικού χωριού μας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν χορευτικές επιδείξεις από τα χορευτικά συγκροτήματα, με χορούς και τραγούδια από διάφορα γεωγραφικά συγκροτήματα της περιοχής, στην κεντρική πλατεία της Καρύταινας.

Την Κυριακή διαξήχθησαν οι κύριες εκδηλώσεις, καθόλη την διάρκεια της ημέρας, σε διάφορες τοποθεσίες της Καρύταινας. Οι επισκέπτες είχαν ευκαιρία να επισκεφθούν τόσο τους χώρους του θερισμού και του αλωνίσματος, όσο και τις πλούσιες φυσικές ομορφιές της περιοχής αλλά και τα ιστορικά μνημεία της Καρύταινας.

Μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα http://www.arcadiaportal.gr/news/paradosiakos-therismos-kai-alonisma-me-...