Νικολάκου: Η Περιφερειακή Τράπεζα και η Ενεργειακή Κοινότητα ανοίγουν το δρόμο της νέας εποχής για την Πελοπόννησο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νικολάκου: Η Περιφερειακή Τράπεζα και η Ενεργειακή Κοινότητα ανοίγουν το δρόμο της νέας εποχής για την Πελοπόννησο

Αύγουστος 01, 2018 - 18:10

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Απαντώντας σε όσα ανέφερε στο δελτίο τύπου του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:  

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το δελτίο τύπου του κ. Πατσαρίνου, με το οποίο παραδέχεται ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη, λίγες μέρες πριν, αρνήθηκε να υπερψηφίσει πολύ σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη χώρα, όπως η πρώτη περιφερειακή ενεργειακή κοινότητα και η πρώτη περιφερειακή τράπεζα, απλά και μόνο γιατί φέρουν τη σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη.

Θέλουμε να του επισημάνουμε ότι οι πολιτικές αυτές πρωτοβουλίες αφορούν άμεσα την καθημερινότητα, τις προοπτικές και το μέλλον των πολιτών και της αναπτυξιακής πορείας της Πελοποννήσου, στις οποίες είναι προφανές πλέον ότι αδυνατεί να συμβαδίσει.

Αξίζει να αναφέρουμε πιο συγκεκριμένα τις περιπτώσεις της ενεργειακής κοινότητας και της περιφερειακής τράπεζας, καθώς είναι αποκαλυπτικές για την ανεπάρκειά του και τη στρατηγική του ψεύδους και της λάσπης που μεταχειρίζεται.

Σε ότι αφορά την τροποποίηση του καταστατικού της ενεργειακής κοινότητας Πελοποννήσου, ο κ. Πατσαρίνος ψήφισε λευκό με την αιτιολογία ότι δεν είχε το αρχικό καταστατικό, ούτως ώστε να συγκρίνει τις τροποποιήσεις. Τον ενημερώνουμε ότι δεν ξέρει τι ψηφίζει, γιατί, στις 14 Φεβρουαρίου 2018, όταν συστάθηκε η ενεργειακή κοινότητα εγκρίθηκε και το καταστατικό της από το Περιφερειακό Συμβούλιο, του οποίου έλαβε τότε γνώση και το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο διαύγεια.

Σε ότι αφορά την περιφερειακή τράπεζα Πελοποννήσου, είναι προφανές ότι η Περιφερειακή αρχή κάνει πολύ σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς υποστηρίζουν ένθερμα το πολιτικό αυτό εγχείρημα. Απ’ την άλλη πλευρά ο κ. Πατσαρίνος με επικοινωνιακές προφάσεις και ανούσια ερωτήματα επιχειρεί να κρυφτεί από τις πολιτικές του ευθύνες, παρότι τελευταία ψελλίζει διστακτικά κάποιες θετικές κουβέντες. Σε ότι αφορά τα επιμελητήρια μας προξενεί ανησυχία η προσπάθειά του να ερμηνεύσει κατά το δοκούν τη δημόσια στήριξή τους στη δημιουργία της Περιφερειακής Τράπεζας Πελοποννήσου, απλά και μόνο για ιδιοτελείς μικροπολιτικούς λόγους.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι οι πολιτικές αυτές πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου έχουν αγκαλιαστεί από σύσσωμο το κοινωνικό και επιχειρηματικό περιβάλλον της Πελοποννήσου και της χώρας. Ιδίως βέβαια από την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία ανήκει στον ίδιο κομματικό φορέα του κ. Πατσαρίνου, ο οποίος ωστόσο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με αυτόν».