Ανδριανός: Απαράδεκτες καθυστερήσεις σημειώθηκαν στα προγράμματα δακοκτονίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός: Απαράδεκτες καθυστερήσεις σημειώθηκαν στα προγράμματα δακοκτονίας

Αύγουστος 03, 2018 - 14:05

φωτογραφία eurokinissi

Νέα παρέμβαση Ανδριανού για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη δακοκτονία μετά  την απάντηση  του Υπουργού ότι αναμένεται τροπολογία για την υλοποίηση των προγραμμάτων   
Σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής παρέμβασης, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου και Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη με θέμα τις απαράδεκτες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στις απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις για την έγκαιρη υλοποίηση των προγραμμάτων δακοκτονίας.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Με την 7144/27-6-2018 Ερώτησή μου υπογράμμιζα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την καθυστέρηση υλοποίησης των φετινών προγραμμάτων δακοκτονίας σε ελαιοπαραγωγικές περιοχές, καθώς οι πληθυσμοί δάκου στις παγίδες είναι μεγάλοι ενώ ήδη υπάρχουν εκτεταμένες προσβολές στον ελαιόκαρπο με  επιπτώσεις τόσο στην ποσότητα, όσο και στην ποιότητα του παραγόμενου φετινού ελαιολάδου.

Στην γραπτή απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν από τις καθυστερήσεις, αναμένεται σχετική τροπολογία, προκειμένου οι προσωρινοί μειοδότες των διαγωνισμών να ξεκινούν τους ψεκασμούς πριν από την υπογραφή των συμβάσεων».

Θυμίζει το κατόπιν εορτής, μόνο που στην προκείμενη περίπτωση κάθε άλλο παρά εορτή είναι αφού πρόκειται για ζημιά στους αγρότες μας.

Δεδομένου του ότι οι ανάγκες για έγκαιρη υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας ήταν εκ των προτέρων γνωστές, δημιουργούνται εύλογα και έντονα ερωτήματα ως προς την αβελτηρία της κυβέρνησης να διασφαλίσει εγκαίρως τις απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Με δεδομένο ότι οι ελαιοπαραγωγοί καταβάλλουν κάθε χρόνο εισφορές προκειμένου η δακοκτονία να υλοποιείται εγκαίρως και αποτελεσματικά,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

Για ποιον λόγο δεν διασφαλίστηκαν εγκαίρως οι απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις για την έγκαιρη υλοποίηση του προγράμματος δακτοκτονίας, αλλά μεσούντος του θέρους η Κυβέρνηση δηλώνει πως «για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν από τις καθυστερήσεις, αναμένεται σχετική τροπολογία, προκειμένου οι προσωρινοί μειοδότες των διαγωνισμών να ξεκινούν τους ψεκασμούς πριν από την υπογραφή των συμβάσεων».
Ποιο το δεσμευτικό πρόγραμμα υλοποίησης της εν λόγω νομοθετικής παρέμβασης».