Γιάννης Γκιόλας: Ένταξη 4 νέων έργων 8.500.000e στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιάννης Γκιόλας: Ένταξη 4 νέων έργων 8.500.000e στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αύγουστος 06, 2018 - 18:00

φωτογραφία eurokinissi

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα, μας ενημερώνουν ότι:

Υπογράφεται σήμερα η ένταξη (4) τεσσάρων νέων έργων στο Π.Δ.Ε. συνολικής πίστωσης 8,5 εκατ. Ευρώ, από τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 Το πρώτο αφορά την συντήρηση- ασφάλεια της Εθνικής οδού Καλαμάτας- Σπάρτης, προυπολογισμού 3 εκατομ. Ευρώ.

 Το δεύτερο την βελτίωση και συντήρηση της Εθνικής οδού Ισθμός- Αρχ. Θέατρο Επιδαύρου, τμήμα Ίσθμια –όρια νομού, προυπολογισμού 4 εκατομ. Ευρώ.

 Το τρίτο, προμήθεια και εγκατάσταση πινακίδων σήμανσης και ανάδειξη περιπατητικών μονοπατιών, προυπολογισμού 1 εκατομ. Ευρώ.

  Και το τέταρτο την αποκατάσταση του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονα, μεθόριου Αρκαδίας, προυπολογισμού 500 χιλ. ευρώ.

  Την Αργολίδα αφορά μέρος του γ΄έργου και συγκεκριμένα το τμήμα Λεβιδίου- Αρχ. Νεμέας- Μυκηνών- Επιδαύρου, και το τμήμα Εθνικής οδού Ισθμίων όρια νομού, όπου βελτιώνεται το δυσκολότερο και πιο επικίνδυνο τμήμα, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, που χρησιμοποιείται από την περιοχή της Επιδαύρου, αλλά και της Ερμιονίδας. Το συγκεκριμένο δε έργο θα απορροφήσει μεγάλο ποσό. Επίσης τμήμα από το έργο της σήμανσης και ανάδειξης περιπατητικών μονοπατιών, θα περιλάβει το τμήμα από Αρχαία Νεμέα – Μυκήνες – Επίδαυρο, ένα επίσης ωφέλιμο έργο.

  Σε εποχές δύσκολες, η επιλογή του Υπουργού Ανάπτυξης, για ένταξη χρήσιμων αναπτυξιακών έργων στην Πελοπόννησο, δίνει το στίγμα του σχεδιασμού και ολοκλήρωσης έργων, που επιτυγχάνονται και με την συνέργεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την υιοθέτηση προτάσεών της και την ανάθεση στη Διεύθυνση Τεχνικών έργων, την υλοποίηση αυτών.