Υλοποίηση Σεμιναρίων ΕΦΕΤ από το Επιμελητήριο Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Υλοποίηση Σεμιναρίων ΕΦΕΤ από το Επιμελητήριο Αργολίδας

Αύγουστος 07, 2018 - 12:32

Το Επιμελητήριο Αργολίδας με βασικό σκοπό την ενημέρωση, προστασία και ανάπτυξη των μελών του, βρίσκεται για άλλη μία φορά έτοιμο να υποστηρίξει τα μέλη του, η δραστηριότητα των οποίων έχει άμεση σχέση με τα τρόφιμα, όπως :

  • Βιομηχανίες - βιοτεχνίες τροφίμων & ποτών (παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίου)
  • Εμπορικές εταιρίες τροφίμων
  • Εταιρίες μεταφοράς τροφίμων
  • Μαζικής εστίασης και ζαχαροπλαστικής
  • Λιανικού εμπορίου
  • Κέτερινγκ
  • Ξενοδοχεία
  • Εστιατόρια
  • Νοσοκομεία
  • Εργαστήρια παραγωγής κρεατοπαρασκευασμάτων, ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικών, σφολιατοειδών κτλ
  • Εταιρίες παροχής υπηρεσιών σε υψηλής επικινδυνότητας πελάτες (παιδικοί σταθμοί, γηροκομεία, κτλ)

Αναγνωρίζοντας την άμεση ανάγκη των επιχειρήσεων τροφίμων να καλύψουν τη νομοθετική υποχρέωση της ΥΑ 14708/2007, ΦΕΚ 1616/17-8-2007 που αφορά την εκπαίδευση του προσωπικού τους σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής και την υπ΄ αρ.Υ1γ/Γ.Π/οικ.96967/08-10-2012 απόφαση,  το Επιμελητήριο Αργολίδας, είναι σε θέση να υλοποιήσει τη διαδικασία της επίσημης Εκπαίδευσης του ΕΦΕΤ (Ενιαίος ΦορέαςΕλέγχουΤροφίμων).

Πρόκειται για ένα σεμινάριο που πρέπει να το παρακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό τους. H εκπαίδευση αυτή στοχεύει στην αναβάθμιση τους με την κατάρτιση σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας και με τελικό σκοπό τη διασφάλιση της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, η αξιολόγηση θα γίνει από τον ΕΦΕΤ  και εφόσον αξιολογηθούν θετικά θα λάβουν Βεβαίωση συμμετοχής από τον ΕΦΕΤ ,με  διάρκεια ισχύος 5 έτη. Μετά την παρέλευση της 5ετίας πρέπει να εκπαιδευτούν εκ νέου.

Επίσης Βεβαιώσεις  που έχουν χορηγηθεί σε συναδέλφους κατά το παρελθόν έχουν λήξει εφόσον έχει παρέλθει πενταετία από την ημερομηνία χορήγησής τους.

Το Επιμελητήριο προκειμένου να επιμερίσει το κόστος ανά εργαζόμενο σε μία επιχείρηση, για να επιτύχει οικονομία κλίμακας με τη διοργάνωση κύκλων σεμιναρίων των 25 - 30 ατόμων, επιλέγοντας εισηγητές ανάλογης εμπειρίας και για την καλύτερη διοργάνωση, καλεί τα μέλη του που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το παραπάνω σεμινάριο να καταθέσουν στο Επιμελητήριο ανάλογη Αίτηση συμμετοχής.

Η αίτηση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

Το κόστος για τα σεμινάρια αυτά, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα εκπαίδευσης και το παράβολο των 30€ που είναι απαιτητό ανά καταρτιζόμενο από τον ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, ανέρχεται στα 70€ ανά καταρτιζόμενο.

Για περισσότερες πληροφορίες, την παραλαβή και κατάθεση της Αίτησης  συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Επιμελητηρίου και την κα. Αγγελική Δανοπούλου  (τηλ επικοινωνίας 27510 67216 ή 63023 fax: 27510 24595, e-mail: ebear@otenet.gr

Ο Πρόεδρος

Φώτιος Δαμούλος