Επιμελητήριο Αργολίδας: Υλοποίηση Σεμιναρίων Τεχνικών Ασφαλείας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επιμελητήριο Αργολίδας: Υλοποίηση Σεμιναρίων Τεχνικών Ασφαλείας

Αύγουστος 07, 2018 - 14:14

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων, σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας.

 

Ο τεχνικός ασφαλείας είναι σύμβουλος του εργοδότη και των εργαζομένων.

Για την έναρξη της διαδικασίας, σας ενημερώνουμε ότι την ειδικότητα και τα καθήκοντα του Τεχνικού Ασφαλείας μπορούν να αναλάβουν οι εργοδότες ή κάποιος υπάλληλος της επιχείρησης, με την παρακολούθηση συγκεκριμένου και εξειδικευμένου σεμιναρίου επιμόρφωσης από το Επιμελητήριο.

Το Επιμελητήριο Αργολίδας στα πλαίσια ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μελών του υλοποιεί προγράμματα για τεχνικούς Ασφαλείας σε επιχειρήσεις Β΄ και Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας.

 

Στις επιχειρήσεις Β΄ κατηγορίας ο εργοδότης ή ο εργαζόμενος μπορεί να αναλάβει καθήκοντα τεχνικού Ασφαλείας εφόσον επιμορφωθεί σε θέματα «Υγιεινής και Ασφάλειας σε χώρους Εργασίας, συνολικής διάρκειας 35 ωρών.

 

Το κόστος ανέρχεται στα 100 (εκατό) ευρώ.

 

Στις επιχειρήσεις Γ΄ κατηγορίας , ο εργοδότης μπορεί να αναλάβει καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας εφόσον επιμορφωθεί πάνω σε θέματα «Υγιεινής και Ασφάλειας σε χώρους Εργασίας, συνολικής διάρκειας 10 ωρών»

 

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50 (πενήντα) ευρώ.

 

Για την  Γ΄ κατηγορία το ποσό των 50 (πενήντα)ευρώ καταβάλλεται με την υποβολή της αίτησης.

Για την Β΄ κατηγορία με την υποβολή της αίτησης καταβάλλεται προκαταβολή 50 €. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί την ημέρα έναρξης των σεμιναρίων και αφού προηγηθεί τηλεφωνική ειδοποίηση των ενδιαφερομένων για τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Επιμελητηρίου κατά τις εργάσιμες ημέρες από 08:00 έως 14:00 στα τηλ. 2751 0 67216. Yπεύθυνη κα Αγγελική Δανοπούλου.                              

Ο Πρόεδρος

Φώτιος Δαμούλος