Συλλήψεις από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συλλήψεις από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Αύγουστος 08, 2018 - 11:49

Την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2018 μικτό κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων του Νομού Λακωνίας αποτελούμενο από τους κ.κ. Τζανετάκο Δωρόθεο, Αγρανιώτη Αλέξιο και Τζώρτζη Αδάμ εκτελούσε τα υπηρεσιακά του καθήκοντα στην περιοχή ΄΄Κόκκινα Λουριά΄΄ του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Περί ώρα 21.30 εντόπισαν από μακριά 2 αυτοκίνητα να κινούνται προς το μέρος τους. Όταν πλησίασε το προπορευόμενο όχημα και το σταμάτησαν για έλεγχο ένα εκ των ατόμων που επέβαιναν σε αυτό άρχισε να τους απειλεί και να τους εξυβρίζει προσπαθώντας ταυτόχρονα να ειδοποιήσει το άλλο όχημα να αλλάξει πορεία. Όμως οι θηροφύλακες έσπευσαν άμεσα και στο δεύτερο όχημα, διαπιστώνοντας ότι μετέφερε στην καρότσα του 2 βοοειδή σκοτωμένα και τεμαχισμένα. Είδαν επίσης ότι στο πίσω κάθισμα του οχήματος αυτού υπήρχε κυνηγετική καραμπίνα.

Στη συνέχεια και τα δύο οχήματα ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να αποφύγουν την σύλληψη. Οι θηροφύλακες ακολούθησαν τους διαφυγόντες και ζήτησαν συνδρομή από την Αστυνομία. Πράγματι για μια ακόμη φορά η ανταπόκριση από το Α/Τ Γυθείου στην κλήση των θηροφυλάκων ήταν άμεση και τελικά τα τρία αυτά άτομα συνελήφθησαν έξω από την οικία τους οδηγούμενα στο Α/Τ Γυθείου, πιστοποιώντας για μια φορά ακόμη την άψογη συνεργασία Αστυνομίας - Θηροφυλακής. Ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και την άλλη μέρα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου ο οποίος και όρισε τακτική δικάσιμο.

Υπεβλήθη εναντίον τους μήνυση όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του Δασικού αλλά και του Ποινικού Κώδικα και κατασχέθηκαν τα μέσα της παράνομης θήρας (όχημα, κυνηγετική καραμπίνα, συρμάτινες θηλιές κ.τ.λ.).