Τατούλης: Εγκρίθηκε η συντήρηση και βελτίωση οδού Στεφάνι-Άγιος Βασίλειος προϋπολογισμού 345.000 ευρώ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: Εγκρίθηκε η συντήρηση και βελτίωση οδού Στεφάνι-Άγιος Βασίλειος προϋπολογισμού 345.000 ευρώ

Αύγουστος 10, 2018 - 15:40

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ένα ιδιαίτερης σημασίας έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ενεκρίθη κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 8 Αυγούστου παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Πρόκειται για την έγκριση της 6ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ «Συντήρηση και βελτίωση επαρχιακού και οδικού δικτύου Π.Ε. Κορινθίας», ήτοι για το έργο συντήρησης οδού Στεφάνι-Άγιος Βασίλειος με προϋπολογισμό και πίστωση 345.000 ευρώ.

Την ικανοποίησή του για την έγκριση του σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή εξέφρασε και ο Δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός, ο οποίος αναγνώρισε τις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής.

 Δημοπραττείται το δίκτυο ύδρευσης Δ.Κ. Λεωνιδίου

Τη δημοπράτηση ενός έργου που θα αναζωογονήσει την περιοχή του Λεωνιδίου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Πρόκειται για το έργο «Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Δ.Κ. Λεωνιδίου». Σε ότι αφορά το έργο της αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης του Λεωνιδίου ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης τόνισε ότι «επενδύουμε σε βασικές υποδομές σε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή, τόσο στο τουριστικό της προϊόν, όσο και στην αγροτική της οικονομία. Ικανοποιούμε παράλληλα ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας με την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα της δουλειάς μας».  

Δημοπραττούνται οι Παραλογγοί στις 3 Σεπτεμβρίου

Τη δημοπράτηση ενός μεγάλου έργου για την Αρκαδία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση βατότητας της οδού Τριπόταμα – Παραλογγοί – Καρδαρίτσι και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτή».

«Με απόλυτη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες λύνουμε ένα μεγάλο πρόβλημα στο δρόμο Τριπόταμα – Παραλογγοί. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο έργο, για την εξασφάλιση του οποίου ξεπεράσαμε με τη σκληρή δουλειά μας και την υπευθυνότητά μας πολλά προβλήματα. Πλέον ανοίγει ο δρόμος υλοποίησής του και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι «μόνο η περιφερειακή αρχή υπήρξε συνεπής απέναντι στους πολίτες. Πολλοί ήταν αυτοί που έταξαν το έργο, πολλοί ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν μικροπολιτικά την αγωνία των πολιτών. Σήμερα θα πρέπει δημόσια να ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες και να αναγνωρίσουν την αποτελεσματικότητα και την υπευθυνότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Σημειώνεται ότι για την αντιμετώπιση των φαινομένων που καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνο το τμήμα «Παραλογγοί–Τριπόταμα - Καρδαρίτσι», η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπόνησε και ενέκρινε όλες τις απαραίτητες μελέτες για την ωρίμανση έργου αποκατάστασης της βατότητας του εν λόγω οδικού τμήματος και εν συνεχεία εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 2.5000.000,00 € από Εθνικούς Πόρους και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού με καταληκτική ημερομηνία την 3η Σεπτεμβρίου 2018.