Βερολίνο 2018: Η Ελλάδα παρέμεινε στην 4η θέση του πίνακα μεταλλίων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Βερολίνο 2018: Η Ελλάδα παρέμεινε στην 4η θέση του πίνακα μεταλλίων

Αύγουστος 11, 2018 - 12:12

φωτογραφία eurokinissi

Στην τέταρτη θέση του πίνακα των μεταλλίων παρέμεινε η χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης ημέρας των αγώνων στο Βερολίνο.

Η Ελλάδα έχει κατακτήσει τρία χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο και έχει από πάνω τις τρεις υπερδυνάμεις. 
Η οικοδέσποινα Γερμανία είναι πρώτη με 13 μετάλλια (3-6-4), η Μ. Βρετανία ακολουθεί με 9 (3-3-3) και η Πολωνία με 6 (3-3-0). Η χώρα μας, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των δυο τελευταίων ημερών, θα ολοκληρώσει την παρουσία της υψηλότερα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 12 χρόνια. 

Ο πίνακας μεταλλίων

Γερμανία 3-6-4
Μ. Βρετανία 3-3-3
Πολωνία 3-3-0
Ελλάδα 3-1-0
Γαλλία 3-1-0
Ουκρανία 2-2-2
Νορβηγία 2-0-0
Βέλγιο 1-2-1
Τουρκία 1-1-1
Λευκορωσία 1-03

Βούλα Παπαχρήστου: "Το πίστευα πως μπορώ να νικήσω αυτό το Πρωτάθλημα"

Μαγικές στιγμές ζει ο ελληνικός στίβος στο Βερολίνο, χάρη στις εντυπωσιακές εμφανίσεις των αθλητών μας. Μετά το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου και της Κατερίνας Στεφανίδη και το ασημένιο της Νικόλ Κυριακοπούλου, ήταν σειρά της Βούλας Παπαχρήστου να πανηγυρίσει  το χρυσό μετάλλιο.

"Το πίστευα από τη στιγμή που μπήκα στον αγωνιστικό χώρο, από την ημέρα που πάτησα το πόδι στη Γερμανία, πως είμαι σε θέση να κερδίσω αυτό το πρωτάθλημα. Από το πρώτο άλμα μπήκα για τη μεγάλη επίδοση, δεν φοβήθηκα τον αγώνα. Είχα μεγάλα άλματα, ωστόσο δεν κατάφερα να πετύχω ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Όμως  επιβεβαίωσα την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη. Συγχαρητήρια, στον προπονητή μου, γιατί έκανε το νταμπλ, συγχαρητήρια και στον συναθλητή μου. Ήταν εξαιρετικό και το ένα-δύο των κοριτσιών στο επί κοντώ. Εύχομαι να χάρισα στους Έλληνες έστω και λίγη αισιοδοξία, καλό κουράγιο στις οικογένειες που θρηνούν", είπε η Παπαχρήστου και συμπλήρωσε: 

"Σήμερα ένιωθα πως μπορώ να κάνω 15,00 μ., δεν πειράζει το γυροφέρνω πιστεύω κάποια στιγμή θα βγει. Σίγουρα θα συνεχίσω τους αγώνες στη σεζόν, ωστόσο πρέπει να μιλήσω με τον προπονητή μου και τον μάνατζερ μου. Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά στον πρόεδρο της ομοσπονδίας,  Κώστα Παναγόπουλο και να πω ευχαριστώ σε εκείνον και την ομοσπονδία μας, που μας στηρίζουν. Δεν είναι εύκολοι καιροί, όμως, όλοι μαζί μια γροθιά μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Στα χέρια του Μίλτου Τεντόγλου το χρυσό μετάλλιο στο μήκος των Ανδρών, στο 24ο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Ο νεαρός προσγειώθηκε στα 8,25 μ. και αναδείχθηκε νικητής και έδειξε πως είναι το νέο όνομα στο αγώνισμα. Την απονομή μεταλλίων στο μήκος έκανε ο Ρόμπερτ Εμιγιάν, ο κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στο μήκος, στην κατάμεστη εξέδρα στο "european mile", στο κέντρο του Βερολίνου.(φωτογραφίες eurokinissi)

www.segas.gr