Γιάννης Γκιόλας: Αυλαία για μία ακόμη χρονιά επιτυχίας των Κιανών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιάννης Γκιόλας: Αυλαία για μία ακόμη χρονιά επιτυχίας των Κιανών

Αύγουστος 24, 2018 - 13:14

Έκλεισαν χτες το βράδυ οι φετινές εκδηλώσεις των Κιανών, που διοργάνωσε και φέτος ο Μορφωτικός Σύλλογος της Νέας Κίου. ΄΄Ηταν μάλιστα και επετειακές, αφού συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από το 1978, όταν άρχισε η πρωτοπόρα δράση του Συλλόγου στην Αργολίδα και τη χώρα.

 

  Η αυλαία έπεσε με την χορευτική ομάδα του Συλλόγου, που απαρτίζεται από μικρούς και μεγάλους και χόρεψαν σαράντα χορούς, όσα και τα χρόνια του Συλλόγου, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

 

  Την εκδήλωση, που έγινε στην κεντρική πλατεία της Νέας Κίου, Δημάρχου Κατριλιώτη και το πρόγραμμά της ξεπέρασε τις δύο ώρες, παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών  και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας.

 Οι φετινές εκδηλώσεις που άρχισαν από την 1η Αυγούστου, περιέλαβαν την θεατρική παράσταση των ενηλίκων, που παρουσίασε με έναν πρωτοποριακό, συγχρόνως όμως κατανοητό και ευχάριστο για τον θεατή, τρόπο, τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη.

 Έγιναν χορευτικές συναντήσεις, αφιερώματα και μουσικές παραστάσεις, με συμμετοχή και του Χορωδιακού Εργαστηρίου του Μορφωτικού. Όλες αυτές οι επιτυχημένες δράσεις, αντανακλούν τον δυναμισμό, τη συμμετοχή και την σύμπνοια των μελών του Συλλόγου, για να δώσουν ώθηση στον πολιτισμό στον τόπο τους, αλλά και ευρύτερα στην περιοχή, αφού η εξωστρέφεια τους χαρακτηρίζει.

  Για όλες αυτές τις ευχάριστες και δημιουργικές παρουσιάσεις του Συλλόγου, η Διοίκηση και οι συντελεστές, πρέπει να νοιώθουν χαρούμενοι και δικαιωμένοι για τον χρόνο και τον κόπο που διέθεσαν, τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά την εκτέλεση των εκδηλώσεών τους.

  Θα μου επιτραπεί, νομίζω, να κλείσω όπως καταλήγει το άρθρο τιου φίλου Γιώργου Μανινή, που έγραψε στις 24-6-2018 για το Σύλλογό σας. « Θυμάμαι και τα δύσκολα και τα ζόρικα… Αλλά για ένα είμαι σίγουρος. ΝΑΙ, ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ…»

 Όντως, αυτό το μελίσσι δημιουργίας και οι προσπάθειες όλων, άξιζαν για ότι κάνατε αλλά και για τη συνέχεια στο μέλλον, που προοιωνίζεται ελπιδοφόρο.

 

                  ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ