Την αποκεφάλιση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου τίμησε το Άργος (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Την αποκεφάλιση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου τίμησε το Άργος (φωτο&βίντεο)

Αύγουστος 29, 2018 - 00:19

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστή Ιωάννη εορτάστηκε με κάθε επισημότητα στον ομώνυμο ιερό ναό στο 'Αργος.
Τον πανηγυρικό εσπερινό και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, οι αντιδήμαρχοι Κατερίνα Μπόμπου, Νίκος Γκαβούνος,Θοδωρής Οικονόμου, ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Τζαβέλλας, ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Πλατής, ο ακαδημαϊκός Αναστάσιος Γεώργας και πολλοί πιστοί.
Ο  Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής είναι από τους δημοφιλέστερους αγίους στην Ελλάδα. Το όνομά του αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα βαφτιστικά ονόματα. Μεγάλος αριθμός εκκλησιών και ξωκλησιών φέρουν το όνομά του. Η μνήμη του τιμάται από τον Χριστιανισμό έξι φορές τον χρόνο:   7 Ιανουαρίου, Σύναξη του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.
    24 Φεβρουαρίου, Α' και Β' Εύρεσις της τιμίας κεφαλής του αγίου προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου.
    25 Μαΐου, Γ' Εύρεσις της τιμίας κεφαλής του αγίου προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου.
    24 Ιουνίου, Γενέθλιον του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Την παραμονή της εορτής κυριαρχούν πυρολατρικά έθιμα (Φωτιές τ’ Αϊγιαννιού).
    29 Αυγούστου, Αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Η ημέρα θεωρείται πένθιμη και συνδέεται με αυστηρή νηστεία.
    23 Σεπτεμβρίου, Σύλληψις Τιμίου Προδρόμου.
Κατέχει τη δεύτερη θέση στην ιεραρχία των αγίων της Εκκλησίας μας, μετά την Παναγία μας, και στο εορτολόγιο την τέταρτη θέση, μετά την Παναγία, τον Τίμιο Σταυρό (14 Σεπτεμβρίου) και τους Αγίους Αγγέλους και Αρχαγγέλους (8 Νοεμβρίου). (φωτογραφίες βίντεο eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο https://youtu.be/OxrhfIJvu2A

 

ArgolidaPortal.gr Άργος- Την αποκεφάλιση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου τίμησε το Άργος