Πρώτο βραβείο στην Αργολίδα στο Κιβέρι στο "Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"(photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρώτο βραβείο στην Αργολίδα στο Κιβέρι στο "Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"(photos&video)

Οκτώβριος 11, 2012 - 10:29

Βραβεύτηκε το Δημοτικό σχολείο Κιβερίου

Τι λέει αποκλειστικά στο www.arcadiaportal.gr o κ.Παπαδόπουλος για τα βραβεία και την δουλειά των μαθητών, αλλά και για την τέχνη σήμερα
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας ταινιών μικρού μήκους Αντώνης Παπαδόπουλος αξιολόγησε τις 100 περίπου συμμετοχές από την Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ανακοινώθηκε πως θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί η δουλειά των παιδιών στην γενικότερη τουριστική προβολή της Πελοποννήσου από την Περιφέρεια...Ενώ όλοι τόνισαν πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να ενταχθεί στις σχολικές εκδρομές αφού έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα... Πρόταση για "συνομιλία" των μαθητών με σύγχρονους ποιητές στο πλαίσιο του "Ετος Καβάφη" που έχει οριστεί να είναι το 2013...

Σε μία κατάμεστη αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου στην Τρίπολη, λόγω της παρουσίας μαθητών από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου δόθηκαν τα βραβεία για το διαγωνισμό "Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου". Μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας που υλοποίησε η Περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Πελοποννήσου ενώ η Περιφέρεια στάθηκε αρωγός στέλνοντας προς αξιολόγηση τα έργα των παιδιών στο Φεστιβάλ Δράμας και στον διευθυντή του Αντώνη Παπαδόπουλο. Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας για τα παιδιά και τη δουλειά που έκαναν τόνισε πως για τον ίδιο ήταν μία πολύ ευχάριστη δουλειά να αξιολογήσει τα έργα των παιδιών ενώ ανέφερε πως μέσω τέτοιων προγραμμάτων τα παιδιά μαθαίνουν την συνεργατικότητα και γιατί όχι κάποια από αυτά θα μπορέσουν να πάρουν τα πρώτα ερεθίσματα και να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη σκηνοθεσία και την τέχνη.
Όλες οι συμμετοχές ήταν αξιόλογες, ενώ ξεχώρισαν τα σχολεία της Μελιγούς στην Αρκαδία- μία συμμετοχή με χιούμορ και της Νεάπολης στην Λακωνία που έλαβαν τα πρώτα βραβεία αντίστοιχα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα δώρα που πρόσφερε στους μαθητές η Περιφέρεια πέραν του επαίνου ήταν ψηφιακές κάμερες και στα δύο πρώτα σχολεία υπολογιστές.
Ενώ χειροκροτήθηκε και το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας για το τραγούδι που "πρόσφερε" στους παριστάμενους ένα τραγούδι με τίτλο "Εκδρομή".Παρών στην εκδήλωση και ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου που απένειμε το πρώτο βραβείο στο σχολείο της Νεάπολης.
Δείτε σε βίντεο την δήλωση του κ. Παπαδόπουλου
Στον σύνδεσμο http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tXm24ul01XU μπορείτε να δείτε το έργο που δημιούργησαν οι μαθητές της Μελιγούς.
Βίντεο από την εκδήλωση.

http://www.youtube.com/watch?v=gELSpVB0J6k&feature=plcp
Ε.Τ.

f31RuGdLnVs