Παπαθεοδώρου: Τυχάρπαστα και ψευδή τα περί κατάργησης τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου(video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παπαθεοδώρου: Τυχάρπαστα και ψευδή τα περί κατάργησης τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου(video)

Οκτώβριος 11, 2012 - 19:06

Για ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα  στην εκπαίδευση  αφού αυτό αποτελεί επένδυση στο μέλλον και θα βοηθήσει στην έξοδο από την κρίση έκανε λόγο ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από την Τρίπολη όπου βρέθηκε ερωτηθείς για  τις χρηματοδοτήσεις του τομέα της Παιδείας. Ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε πως υπάρχει ένα πρόγραμμα που εξελίσσεται καθημερινά και η πορεία δείχνει νοικοκύρεμα της κατάστασης, ενώ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην επένδυση σε εκπαιδευτικές δομές.
Όσον αφορά για τα όσα λέγονται περί συγχώνευσης και κατάργησης τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συγχώνευσης με το ΤΕΙ Καλαμάτας δήλωσε πως «Κάποιοι δημοσιογράφοι θα κουραστούν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και εγώ δε θα κουραστώ να διαψεύδω.» Χαρακτήρισε «τυχάρπαστα» τα δημοσιεύματα, που βασίζονται σε εικασίες και διασπείρουν ανασφάλεια την στιγμή που δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα στο σύνολό της η αρχή διασφάλισης ποιότητας η οποία και θα επεξεργαστεί κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνει η αξιολόγηση των Πανεπιστημίων. Τόνισε ακόμα πως το κάθε Πανεπιστήμιο θα κληθεί στο διάλογο που θα γίνει και εξέφρασε την πεποίθησή του πως το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα είναι τεκμηριωμένο με βάση την δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια.
Σημείωσε πάντως πως στο θέμα της σύνδεσης των ακαδημαϊκών δομών θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αφού οι καιροί είναι αρκετά δύσκολοι και θα πρέπει να βασίζεται πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ανέφερε πάντως πως η πρόταση είχε γίνει για συνεργασία όμορων ΑΕΙ και ΤΕΙ και από τον ίδιο και βλέπει πως η πρόταση αυτή παίρνει σάρκα και οστά.Ενώ τέλος δήλωσε πως εκείνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι με ποιους τρόπους θα αναπτυχθεί περαιτέρω το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου…

r8qRASsiass