Γ. Μανιάτης: Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα οι 120 Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων της Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Μανιάτης: Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα οι 120 Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων της Αργολίδας

Σεπτέμβριος 04, 2018 - 14:48

φωτογραφία eurokinissi

Την απουσία καταγραφής της ειδικότητας Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων αποφοίτων ΙΕΚ στο ΦΕΚ 3395/10.8.2018 «Χορήγηση αντιστοιχίας επαγγελματικών δικαιωμάτων», αναδεικνύει με ερώτησή του ο Βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθ. Γιάννης Μανιάτης, προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, κα. Μ. Ζορμπά.

Ο Γ. Μανιάτης, που συναντήθηκε πρόσφατα με τον Σύλλογο Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων Αργολίδας, με την ερώτησή του ζητά την άμεση προώθηση για δημοσίευση σχετικής Υπουργικής Απόφασης για τα δικαιώματα των 120 Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων της Αργολίδας και των άνω των 1.500 όλης της χώρας. 

Το αναλυτικό κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:       

«Κυρία Υπουργέ,

με έκπληξη διαπιστώσαμε στο ΦΕΚ 3395/10.08.2018, για «Χορήγηση αντιστοιχίας επαγγελματικών δικαιωμάτων», ότι απουσιάζει η καταγραφή της ειδικότητας Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων αποφοίτων ΙΕΚ. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι μια ειδικότητα εξαιρετικής σημασίας στα θέματα προστασίας των κορυφαίων μνημείων της Προϊστορικής, Βυζαντινής, Κλασικής και Νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το θέμα αφορά πάνω από 1500 αποφοίτους σε όλη την Ελλάδα, αριθμός που διαρκώς αυξάνει. Ειδικά για την Αργολίδα, σημειώνω ότι, ο αριθμός αποφοίτων ξεπερνά τον αριθμό των 120 και με δεδομένο το σημαντικό ενδιαφέρον των νέων παιδιών, ο αριθμός αυτός αυξάνει επίσης με γοργούς ρυθμούς.

Σε συνάντηση που είχα με το Σύλλογο Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων Αργολίδας, τέθηκε το ανωτέρω θέμα και εύλογα ζητήθηκε η διόρθωση αυτής της απουσίας.

Είμαι βέβαιος, ότι η παράληψη αυτή οφείλεται σε αβλεψία και όχι σε σκοπιμότητα, έτσι ώστε να μπορεί να διορθωθεί σε έκδοση νέου ΦΕΚ Υ.Α.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η κα Υπουργός:

Πότε προτίθεται να προωθήσει για δημοσίευση σχετική Υπουργική Απόφαση για τα δικαιώματα των άνω των 1500 Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων;»