Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας: Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας: Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

Σεπτέμβριος 06, 2018 - 08:45

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας:

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – 19:30 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΑΡΓΟΣ
Συνάδελφοι,
το Συνδικάτο μας όλα αυτά τα χρόνια είναι στήριγμα κάθε εργαζόμενης και εργαζόμενου του κλάδου για να διεκδικήσει το δίκιο του. Είναι πάρα πολλές οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει για να ανακληθούν απολύσεις, να καταβληθούν δεδουλευμένα, μισθοί, υπερωρίες, νυχτερινά, δώρα, επιδόματα κα. Για να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να χορηγηθούν μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), άδειες που δεν δίνονταν. Ήμασταν μπροστά στην υπεράσπιση κάθε δικαιώματος.
Δώσαμε μαζί μια σειρά μικρές και μεγάλες μάχες και πολλές από αυτές τις κερδίσαμε!
Παλέψαμε ενάντια σε άδικες και εκδικητικές απολύσεις συναδέλφων και δικαιωθήκαμε!
Μπήκαμε μπροστά στην οργάνωση της Αλληλεγγύης μας για τις εργατικές οικογένειες με τα Λαϊκά Φροντιστήρια για τα παιδιά των εργαζομένων με σύνθημα: «Παλεύουμε και διεκδικούμε μόρφωση για όλα τα παιδιά. Υψώνουμε το δικό μας τοίχος ταξικής λαϊκής αλληλεγγύης στον τομέα της μόρφωσης. Δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί αμόρφωτο.» και συνεχίζουμε!
Σταθερή μας επιδίωξη ήταν η συνεργασία με όλα τα σωματεία για να γίνουμε πιο δυνατοί απέναντι στους βιομήχανους και το κράτος τους.
Η συμπόρευσή μας με την Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών, που είναι η μεγαλύτερη του κλάδου και στην οποία είμαστε μέλη, όπως και η συμμετοχή μας στη Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ, είχαν καθοριστικό ρόλο στις μάχες που δώσαμε. Πολλές ήταν και οι περιπτώσεις που δεχτήκαμε αλλά και προσφέραμε αλληλεγγύη ενάντια στην απομόνωση και την περιχαράκωση που η εργοδοσία θέλει να επιβάλει.
Στους εργασιακούς χώρους που είμαστε οργανωμένοι και όχι ο καθένας μόνος του, είτε με επιχειρησιακό σωματείο, είτε με επιτροπή του κλαδικού, είτε απλά υπάρχουν μέλη στο κλαδικό, εκεί μπορούμε και να αντιμετωπίζουμε την επίθεση της εργοδοσίας – κυβέρνησης αλλά και να διεκδικούμε. Βασικός όρος είναι η συμμετοχή που πρέπει να οργανώνεται από όσους έχουν την ευθύνη σε κάθε χώρο. Να πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις, περιοδείες κτλ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η πραγματικότητα και στον κλάδο μας αποδεικνύει ότι δεν έχουμε κανένα κοινό συμφέρον με τους εκμεταλλευτές μας όπως προσπαθούν να μας πείσουν.
 Η ευημερία της επιχείρησης δεν συνδέεται με τη δικιά μας. Τα δικαιωμάτα μας  χτυπιούνται σε κάθε επιχείρηση, ανεξάρτητα αν «πηγαίνει» καλά ή όχι. Κοινό χαρακτηριστικό σε όλες τις επιχειρήσεις είναι η μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας που κυριολεκτικά τσακίζει τη ζωή μας. Ειδικά όπου δεν υπάρχει οργάνωση που να υπερασπίζεται το δίκιο μας, εκεί είμαστε κυριολεκτικά άμαχος πληθυσμός απέναντι στον βομβαρδισμό της εργοδοσίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αυτήν την πραγματικότητα περιγράφει όταν επικαλείται την λεγόμενη “δίκαιη ανάπτυξη”. Είναι στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Επιδοτήσεις, ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές, κίνητρα για τους βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες και φτώχεια, ισοπέδωση κάθε δικαιώματος, φοροαφαίμαξη, πληστηριασμοί, κατασχέσεις για όλους εμάς.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Τα 3 χρόνια της θητείας μας εκτιμάμε πως έγιναν σοβαρά βήματα στην οργάνωση στον κλάδο και στην περιοχή μας. Αυτό είναι το πιο ουσιαστικό αποτέλεσμα που μπορούμε να καταγράψουμε. Στις επερχόμενες εκλογές έχουμε στόχο να πάμε ακόμα πιο μπροστά με συμμετοχή ακόμα περισσότερων συναδέλφων, από περισσότερους χώρους. Η επίτευξη του στόχου της μαζικοποίησης του Συνδικάτου μας θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε με ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις. Να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση  εργοδοσίας - κυβέρνησης αλλά και να απαιτήσουμε τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.
Να διεκδικήσουμε σε ακόμα περισσότερους εργασιακούς χώρους, μαζί με την Ομοσπονδία μας, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥΣ.
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!
ΜΑΧΗΤΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – 19:30 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ-ΑΡΓΟΣ

Συζητάμε, Σχεδιάζουμε, Αποφασίζουμε την οργάνωση της αντεπίθεσής μας.
Το οφείλουμε σε εμάς, τους συναδέλφους μας, τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο, στις οικογένειες και τα παιδιά μας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ!