Εντοπίστηκε φυτεία με 20 χασισόδεντρα στη Λακωνία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εντοπίστηκε φυτεία με 20 χασισόδεντρα στη Λακωνία

Σεπτέμβριος 10, 2018 - 13:23

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 38χρονος - Κατασχέθηκαν συνολικά -20- δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα κάνναβης, αυτοσχέδιος πυροδοτικός μηχανισμός, περίστροφο κ.α.

 

 

 

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (8.9.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, ένας (1) 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, προχθές (7.9.2018) το βράδυ, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -20- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,4 έως 2,1 μέτρα περίπου, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Χθες (8.9.2018) το απόγευμα, στο χώρο της φυτείας προσήλθε ο 38χρονος,  προκειμένου να την φροντίσει και συνελήφθη, ενώ τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε, ο 38χρονος είχε παγιδεύσει το μονοπάτι που οδηγούσε στο χώρο της φυτείας, τοποθετώντας αυτοσχέδιο πυροδοτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούνταν από πυροσωλήνα (κάννη) που έφερε φυσίγγιο και επικρουστήρα και πυροδοτούνταν με την ακούσια παράσυρση σχοινιού, που ήταν κατάλληλα προσδεδεμένο σε σταθερά σημεία (δέντρα).

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) περίστροφο, πλήρες φυσιγγίων, ένα (1) στιλέτο, ένας (1) σουγιάς και δύο (2) φυσίγγια, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, βρέθηκαν συνολικά και επίσης κατασχέθηκαν,

  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -25,2- γραμμαρίων,
  • τσιγαριλίκι κάνναβης,
  • -2- μαχαίρια,
  • -2- αεροβόλα πιστόλια,
  • -5- φυσίγγια,
  • αυτοσχέδιο μονόκαννο πυροβόλο όπλο και
  • κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.