Συνεχίζονται οι εγγραφές στα ΙΕΚ Αργολίδας του ΟΑΕΔ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα ΙΕΚ Αργολίδας του ΟΑΕΔ

Σεπτέμβριος 10, 2018 - 16:29

Συνεχίζονται οι εγγραφές υποψηφίων καταρτιζομένων στα ΙΕΚ Αργολίδας του ΟΑΕΔ έως 15 Σεπτεμβρίου 2018.

Οι ειδικότητες που εγκρίθηκαν και θα λειτουργήσουν είναι:

  1. Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ Α΄εξ (22 θέσεις)

Επαγγελματικό περίγραμμα ειδικότητας:

Ο απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής τέχνης και Μακιγιάζ» των ΙΕΚ παρέχει υπηρεσίες αισθητικής φροντίδας για το πρόσωπο ή/και το σώμα με φυσικά και τεχνητά μέσα, υπηρεσίες χαλάρωσης και ευεξίας, υπηρεσίες μακιγιάζ προσώπου και σώματος, υπηρεσίες περιποίησης, αποκατάστασης και καλλωπισμού νυχιών με φυσικά και τεχνητά μέσα και προωθεί καλλυντικά προϊόντα και μηχανήματα καθώς και υπηρεσίες αισθητικής .

 

  1. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων Α΄εξ (22 θέσεις)

Επαγγελματικό περίγραμμα ειδικότητας

Ο κάτοχος διπλώματος ΙΕΚ στην ειδικότητα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» έχει πιστοποιήσει τις επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες που τον καθιστούν ικανό να εργαστεί σε κέντρα προσχολικής αγωγής (βρεφονηπιακούς σταθμούς) καθώς και σε εξαρτημένες ή μη εργασίες σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ή σε κέντρα ειδικής αγωγής που φιλοξενούν βρέφη και νήπια ηλικίας 0-6 χρόνων, ιδιωτικούς ή του δημοσίου φορέα, σε συνεργασία με τον/την υπεύθυνο/η βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό ή ειδικό παιδαγωγό.

 

3. Τεχνικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Γ΄εξ (22 θέσεις)      

 

    Επαγγελματικό περίγραμμα ειδικότητας

Ο Τεχνικός μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων & μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι ένας ειδικευμένος τεχνικός ικανός να εκτελεί εργασίες που σχετίζονται με την εγκατάσταση και συντήρηση δικτύων και συσκευών αερίων καυσίμων και τεχνολογίας πετρελαίου, καθώς και με τη διανομή, μεταφορά και ποιοτικό έλεγχο αυτών. Παραδείγματα πιθανής επαγγελματικής αποκατάστασης είναι σε εταιρείες σχεδιασμού και εγκατάστασης δικτύων καυσίμων, σε βιομηχανίες που χρησιμοποιούν ή παράγουν αέρια καύσιμα, σε εταιρείες διανομής φυσικού αερίου, στη ΔΕΠΑ, σε συνεργεία επισκευής συσκευών αερίου, σε επιχειρήσεις πώλησης συσκευών. Μπορεί επίσης να εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας συντηρητής ή εγκαταστάτης οικιακών δικτύων φυσικού αερίου. Επίσης, έχει πιστοποιήσει τις γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματικές στάσεις που τον καθιστούν ικανό να εκτελεί αυτόνομα, υπεύθυνα και εμπρόθεσμα τις εργασίες που αφορούν την μελέτη, κατασκευή, επισκευή και συντήρηση θερμικών εγκαταστάσεων.

 

  1. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Γ΄εξ (22 θέσεις)

Επαγγελματικό περίγραμμα ειδικότητας

Η ειδικότητα αποσκοπεί στη δημιουργία άριστα καταρτισμένων στελεχών που θα δραστηριοποιηθούν στο τομέα των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης.

Ο τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας είναι ένας ειδικευμένος εργαζόμενος, ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:

- Υποδοχή των πελατών στο Ξενοδοχείο και εκτέλεση των σχετικών εργασιών στην Υποδοχή.

- Εργασίες στους ορόφους και τα δωμάτια του Ξενοδοχείου.

- Προμήθεια και διαχείριση του αποθέματος εμπορευμάτων και του υλικού.

- Πώληση και σερβίρισμα φαγητών και κρασιών στο Εστιατόριο.

- Παρασκευή και σερβίρισμα κοκτέιλ και αλκοολούχων ή μη ποτών στο Μπαρ.

  1. Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών Α΄εξ (22 θέσεις)

Επαγγελματικό περίγραμμα ειδικότητας

Ο Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Aυτοκινήτων και Mοτοσικλετών δύναται να προσφέρει εξαρτημένη ή μη εργασία και να ενεργεί υπεύθυνα με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς. Είναι ο επαγγελματίας που εκπαιδεύει θεωρητικά και πρακτικά υποψήφιους οδηγούς όλων των κοινωνικών ομάδων και ΑμεΑ, σε οχήματα όλων των κατηγοριών, για την απόκτηση άδειας ικανότητας οδήγησης. Εκπαιδεύει τακτικούς οδηγούς οχημάτων όλων των κατηγοριών με σκοπό την επανακατάρτισή τους και τη βελτίωση των οδηγητικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους, στις μεταφορές προσώπων και υλικών κάθε κατηγορίας. Επίσης έχει την αρμοδιότητα να μεταδώσει γνώσεις στους μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων, ώστε να αποκτούν κυκλοφοριακή αγωγή και συνείδηση, ως χρήστες των οδών με βασικό στόχο την ασφάλεια στις μετακινήσεις τους.

 

Η αίτηση επιλογής μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους  πρέπει να κατατεθούν έως 15 Σεπτεμβίου 2018 ( 8.00 – 14.00 ) στο ΙΕΚ Αργολίδας Λεωφ. Αργους – Ναυπλίου  Τίρυνθα.

Τηλ. 2752021721

Φαξ: 2752097556

e-mail: iek.argolida@oaed.gr

-Για τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο Γ΄εξ. οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ Β΄Κύκλου αντίστοιχης ειδικότητας.

-Επίσης γίνετε γνωστό οτι όσοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ και θέλουν να σπουδάσουν δεν χάνουν το χρόνο ανεργίας λόγω σπουδών (ισχύουν προϋποθέσεις).

-Όσοι φοιτούν στο ΙΕΚ υπάρχει μειωμένο εισητήριο μετακίνησης με το λεωφορείο.

 

Τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους τους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας  Επιπέδου  5.

Για το ΙΕΚ Αργολίδας

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Λέκκας