Γ. Μανιάτης: «Άμεση αποζημίωση μέσω ΠΣΕΑ στους αμπελοκαλλιεργητές της Αργολίδας για τις ζημιές από περονόσπορο»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Μανιάτης: «Άμεση αποζημίωση μέσω ΠΣΕΑ στους αμπελοκαλλιεργητές της Αργολίδας για τις ζημιές από περονόσπορο»

Σεπτέμβριος 11, 2018 - 13:45

Την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων ενεργειών, προκειμένου να καταβληθούν αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ στους αμπελοκαλλιεργητές της Σκοτεινής, της Αλέας, του Μαλανδρενίου και του Γυμνού Αργολίδας, για τις ανυπολόγιστες καταστροφές που υπέστησαν τα αμπέλια τους από περονόσπορο, ζητά ο Βουλευτής Αργολίδας της ΔΗΣΥ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σ. Αραχωβίτη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση.

Στην ερώτησή του ο Γ. Μανιάτης τονίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι αμπελοκαλλιεργητές, αφού το ύψος της ζημιάς σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά το 80%, με αποτέλεσμα τεράστια μείωση έως εξαφάνιση του εισοδήματός τους και καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να καταθέσει φάκελο ΠΣΕΑ πολύ πριν τη λήξη της φετινής χρονιάς.

Το αναλυτικό κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:       

«Κύριε Υπουργέ,

σοβαρές καταστροφές έχει προκαλέσει ο περονόσπορος στα αμπέλια της περιοχής Σκοτεινής και Αλέας. Οι ζημιές σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το 80%.

Επίσης σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί στις περιοχές Μαλανδρενίου και Γυμνού.

Με δεδομένη την αναμενόμενη σοβαρότατη μείωση έως εξαφάνιση του εισοδήματος των αμπελοκαλλιεργητών των περιοχών αυτών, η μόνη διέξοδος είναι η άμεση κατάθεση φακέλου ΠΣΕΑ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πολύ πριν τη λήξη της φετινής χρονιάς.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται το Υπουργείο να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, όπως η κατάθεση αποζημιώσεων ΠΣΕΑ για τις περιοχές αμπελοκαλλιέργειας Σκοτεινής, Αλέας, Μαλανδρενίου και Γυμνού;»