Γιούνκερ: Είμαι περήφανος για τους Έλληνες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιούνκερ: Είμαι περήφανος για τους Έλληνες

Σεπτέμβριος 12, 2018 - 13:53

φωτογραφία αρχείου eurokinissi Τατιάνα Μπόλαρη

Τις «ηράκλειες προσπάθειες» της Ελλάδας χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης το 2108, σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ τόνισε ότι η Ελλάδα κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα σταθερότητας και να ξανασταθεί στα πόδια της. «Θα πρέπει να χαιρετίσουμε τις ηράκλειες προσπάθειες των Ελλήνων, προσπάθειες τις οποίες κάποιοι Ευρωπαίοι ακόμη συνεχίζουν υποτιμούν», ανέφερε ο κ. Γιούνκερ και προσέθεσε: «Πάντα υπερασπίστηκα την Ελλάδα, την αξιοπρέπειά της, το ρόλο της στην Ευρώπη και συγκεκριμένα την παραμονή της στην ευρωζώνη. Αισθάνομαι υπερήφανος για όλα αυτά».

«Ας δείξουμε περισσότερο σεβασμό προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ας μη λερώνουμε την εικόνα της. Ας υπερασπισθούμε τον τρόπο ζωής μας. Ας υιοθετήσουμε εκείνο το είδος του παατριωτισμού που δεν κατευθύνεται εναντίον άλλων και ας απορρίψουμε τα εθνικά αντανακλαστικά που επιτίθενται εναντίον άλλων και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους , αντί να αναζητούν λύσεις που θα μας επιτρέψουν καλύτερη συνύπαρξη», υπογράμμισε ο κ. Γιουνκέρ.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο σημερινός κόσμος χρειάζεται μια ισχυρή Ευρώπη και τάχθηκε κατά των εμπορικών πολέμων και των μονομερών ενεργειών. Η Ευρώπη, είπε, πρέπει να συνειδητοποιήσει περισσότερο την οικονομική και στρατιωτική της ισχύ και να είμαστε παγκόσμιοι πρωταγωνιστές στη διεθνή σκηνή.