Γ. Μανιάτης: «Ποια δημόσια ακίνητα της Αργολίδας ξεπουλάτε στο Υπερταμείο;»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Μανιάτης: «Ποια δημόσια ακίνητα της Αργολίδας ξεπουλάτε στο Υπερταμείο;»

Σεπτέμβριος 13, 2018 - 11:40

Τα δημόσια ακίνητα της Αργολίδας που ξεπουλάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Υπερταμείο, ζητά να μάθει ο Γ. Μανιάτης από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο, καταθέτοντας σχετική ερώτηση. Ο Γ. Μανιάτης μεταξύ άλλων τονίζει ότι η κυβέρνηση έσπευσε να υλοποιήσει την απαίτηση του Υπερταμείου να μεταφερθούν επιπλέον 10.119 ακίνητα, κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου στη θυγατρική του Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίων Α.Ε. (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) ερήμην των τοπικών κοινωνιών που τα χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση.

Το αναλυτικό κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:       

«Κύριε Υπουργέ,

με πρόσφατη απόφασή σας (ΦΕΚ Β΄2320/19.6.2018), η κυβέρνηση έσπευσε να υλοποιήσει την απαίτηση του Υπερταμείου «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» (Ε.Ε.ΣΥ.Π.), να μεταφερθούν επιπλέον 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, στη θυγατρική του Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.).

Η Κυβέρνηση ενήργησε ερήμην των Τοπικών Κοινωνιών που χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση τα συγκεκριμένα ακίνητα και προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός, καθώς βρίσκεται στον αντίποδα του αφηγήματός της περί τέλους του μνημονίου με το οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αναλάβει επαχθείς δεσμεύσεις για τα επόμενα χρόνια.

Δεδομένου ότι στην εξουσιοδότηση που εκδόθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής προς εσάς (απόφαση 86 ΦΕΚ Β’ 2317/19-6-18) και στο σχετικό ΦΕΚ για τη μεταβίβασή τους, τα 10.119 ακίνητα αναφέρονται μόνο με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων,

ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποια ακίνητα του δημοσίου της Αργολίδας συμπεριλαμβάνονται στα 10.119 ακίνητα που ξεπουλάτε στο Υπερταμείο; (Να κατατεθεί αναλυτικός κατάλογος με πλήρη στοιχεία)»