ΚΝΕ Αργολίδας: Στηρίζουμε τους μαθητές για την δωρεάν μετακινήσεις τους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΚΝΕ Αργολίδας: Στηρίζουμε τους μαθητές για την δωρεάν μετακινήσεις τους

Σεπτέμβριος 21, 2018 - 11:23

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανακοίνωση της ΚΝΕ Αργολίδας: Θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!

Στηρίζουμε τους εκατοντάδες μαθητές της Αργολίδας που αυτή τη στιγμή διεκδικούν να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της δωρεάν μετακίνησης τους από και προς το σχολείο. Οι μαθητές στο νομό μας  βρέθηκαν από τη πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας των σχολείων αντιμέτωποι με το πρόβλημα της μετακίνησης τους. Το κόστος της μεταφοράς των μαθητών αυτή τη στιγμή είναι δυσβάσταχτο για μια λαϊκή οικογένεια που αναγκάζεται ξανά να βάλει το χέρι στη τσέπη για την εκπαίδευση των παιδιών της.

Στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι μαθητές ανταποκρίθηκαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που μετά από συνάντηση τους με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας  κ. Χειβιδόπουλο έθεσαν άμεσα να μισθωθούν τώρα λεωφορεία για την μεταφορά των μαθητών, να αποζημιωθούν οι γονείς των μαθητών που αναγκάζονται να πληρώσουν για τη μεταφορά των παιδιών τους, επανέλαβαν τη θέση η μεταφορά των μαθητών να είναι ευθύνη του κράτους και να γίνεται από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα που θα εξασφαλίζει γρήγορη, ασφαλή και αξιοπρεπή μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο.

Παρά τα παραμύθια της «νέας εποχής» η Παιδεία «παραμένει στα μνημόνια».

Η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως «φέτος όλα θα κυλήσουν ομαλά» στη λειτουργία των σχολείων. Η διαχρονική πολιτική των μειωμένων δαπανών για την Παιδεία, η λογική να φορτώνεται όλο και περισσότερο η λαϊκή οικογένεια την ευθύνη για την μόρφωση των παιδιών της  «γεννούν» αυτό το πρόβλημα όπως και άλλα προβλήματα που κουβαλάει το σημερινό σχολείο. Η δράση επιχειρηματικών συμφερόντων και η λογική του κέρδους κάνουν ακόμα πιο έντονο το πρόβλημα της απρόσκοπτης και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους.

Η κυβέρνηση όπως οι προηγούμενες επιλέγει να υποχρηματοδοτεί τη Παιδεία. Παράλληλα συνεχίζει να δίνει επιχορηγήσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους, να φοροαπαλάσσει βιομήχανους και εφοπλιστές, να χαρίζει 2,4 δις στο ΝΑΤΟ κάθε χρόνο για να κάνει πολέμους και να γεννά προσφυγιά. Οι αρχές στη Περιφέρεια και στους Δήμους είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με αυτή τη πολιτική.

Οι μαθητές συνεχίζοντας τον αγώνα τους μπορούν να πετύχουν την λύση του προβλήματος της μεταφοράς. Παράλληλα μπορούν να παλέψουν για ένα πραγματικά σύγχρονο σχολείο, που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει.

Το ζήτημα της επαρκούς χρηματοδότησης ώστε να καλύπτονται η δωρεάν  μετακίνηση, οι υποδομές, οι καθηγητές, τα εργαστήρια, η σίτιση κ.α. μπορεί να είναι στη «πρώτη γραμμή» στον αγώνα των μαθητών.  

Συνεχίζουμε δυναμικά με συζήτηση και κινητοποίηση στα σχολεία!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση.
  • Να αποζημιωθούν από τη περιφέρεια οι μαθητές και οι οικογένειες τους.
  • Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα οι μαθητές να μεταφέρονται δωρεάν με το ΚΤΕΛ.
  • Να δημιουργηθεί Ενιαίος Δημόσιος Φορέας που θα φροντίζει για την δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο.

 

Τ.Σ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ της ΚΝΕ