Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη τίμησε ο Σύνδεσμος Πελοποννησίων Λάρισας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη τίμησε ο Σύνδεσμος Πελοποννησίων Λάρισας

Σεπτέμβριος 25, 2018 - 10:44

Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη τίμησε ο Σύνδεσμος Πελοποννησίων Λάρισας, στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Άλωση της Τριπολιτσάς, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στην Τρίπολη.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Αλειφέρης εκφράζοντας το σύνολο των μελών απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τόνισε το αμείωτο ενδιαφέρον του Συνδέσμου για την Πελοπόννησο και είπε «Πολλά από τα μέλη μας που είναι και εδώ παρόντα είναι Αρκάδες και σήμερα σας επιδίδουμε αυτή την πλακέτα για να θυμάστε την επίσκεψη μας».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε ιδιαίτερη τη συνάντηση αυτή «γιατί η Πελοπόννησος με την Θεσσαλία έχουν ισχυρές ρίζες φιλίας. Μην ξεχνάτε πώς η Απελευθέρωση της Θεσσαλίας οφείλεται κυρίως στην 4η Μεραρχία, στο 10ο και 11ο Σύνταγμα Πεζικού.

Χαίρομαι πάρα πολύ που εσείς ως Πελοποννήσιοι κρατάτε σταθερά την αξία της προέλευσής σας και τις ρίζες σας. Άλλωστε, η χώρα μας είναι μία χώρα που πάντοτε οι πολίτες της έχουν ιδιαίτερο σεβασμό στις ρίζες τους και αυτό δημιουργεί την αρχή της πολυμορφίας, αλλά κυρίως της εθνικής συνείδησης που αποτελεί για μας το σημαντικότερο θέμα».

Ο κ. Τατούλης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του γιατί «από δω και στο εξής θα έχουμε μία διαρκή συνεργασία. Σας ευχαριστούμε πολύ για την πολυμελή σας παρουσία του Συνδέσμου και από δω και πέρα θα σας προσκαλούμε σε όλες μας τις εκδηλώσεις.

Θεωρώ πώς πολύ σύντομα θα δημιουργήσουμε έναν Σύνδεσμο όλων των Πελοποννησίων σε όλη την χώρα, προκειμένου να έχουμε την δυνατότητα της εύκολης συνάντησης και των κοινών δραστηριοτήτων, γιατί θεωρώ πώς η παραμονή και η ζωή σας στο Θεσσαλικό κάμπο θα έχει εμπλουτίσει τα δικά μας παραδοσιακά έθιμα με καινούργια δεδομένα που έχουμε απόλυτη ανάγκη. Να γίνουμε γνώστες και να μυηθούμε σε αυτές τις εξαιρετικές συνευρέσεις.

Να μεταφέρετε κύριε Πρόεδρε σε όλα σας τα μέλη τις ευχές μας, την αγάπη μας και πάνω από όλα ότι είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για αυτή την συνάντηση»

 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου έδωσε στον Περιφερειάρχη ακόμα, τα πρακτικά της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών που αναφέρονται στους πρώτους Πελοποννησίους κατοίκους του Θεσσαλικού κάμπου και από ποιες περιοχές της Πελοποννήσου έφυγαν, αλλά και ένα βιβλίο με τις Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές ως δώρο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.