Αποχώρηση Γόντικα από το ΠεΣυ λόγω «Ζορμπά»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αποχώρηση Γόντικα από το ΠεΣυ λόγω «Ζορμπά»

Οκτώβριος 01, 2018 - 20:25

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συνεδρίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, με αφορμή το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτό να συζητηθεί το ζήτημα της κακοκαιρίας και των καταστροφών που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ζορμπάς» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως πρότεινε στο Σώμα η παράταξη Γόντικα, τόσο ο επικεφαλής της όσο και οι περιφερειακοί σύμβουλοι αποχώρησαν οργισμένοι.

Η περιφερειακή αρχή είχε αποφασίσει να πραγματοποιήσει μια ενημέρωση στο Σώμα τόσο για την κακοκαιρία και τις καταστροφές που προκάλεσε, όσο και για τα μέτρα που έχει λάβει η Περιφέρεια για την προστασία των Νομών που επλήγησαν περισσότερο. Ο κ. Γόντικας, όμως, ζήτησε να τοποθετηθούν όλοι οι επικεφαλής επί του ζητήματος και να εκφράσουν τις προτάσεις τους.

Ο κ. Πατσαρίνος από την πλευρά του είπε: «Πρωτόγνωρος ο ''Ζορμπάς'', και για να είναι σοβαρή μια συζήτηση, πρέπει να συνοδεύεται από συγκεκριμένες προτάσεις, πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στο Σώμα να καταθέσει τον προβληματισμό του. Πολλοί ''Ζορμπάδες'' θα μας επιτεθούν. Να γίνει και ενημέρωση και συζήτηση, να μην το περιορίσουμε αυτό, αλλά σίγουρα να επανέλθουμε».

Ο κ. Στεφανόπουλος, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος, επεσήμανε: «Πέρασαν ώρες κρίσιμες και σοβαρές για την Αργολίδα, δεν μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση για ψηφαλάκια. Πολύ σωστά ανέλαβαν ο περιφερειάρχης και το προεδρείο να ενημερώσουν το Σώμα, δεν ήταν όλοι εκεί που οι άνθρωποι πνίγονταν».

Ο κ. Γόντικας επέμεινε να συζητηθεί το θέμα, και ο κ. Πουλάς απάντησε ότι η συζήτηση δεν έχει νόημα.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, και αφού δεν συγκεντρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός, ο κ. Γόντικας αποχώρησε, λέγοντας ότι «ακόμα δεν έχουν στεγνώσει τα προβλήματα».

Στη συνέχεια, η αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε στα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έσωσαν από μεγάλες καταστροφές τους νομούς, όπως η παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο της Μεσσηνίας και οι εργασίες στον ποταμό Ξεριά.

http://www.arcadiaportal.gr/news/apohorisi-gontika-apo-pesy-logo-zormpa