H Γιορτή των Πουλιών στη λιμνοθάλασσα Μουστού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

H Γιορτή των Πουλιών στη λιμνοθάλασσα Μουστού

Οκτώβριος 09, 2018 - 10:21

Η λιμνοθάλασσα Μουστού φιλοξενεί πλούσια βιοποικιλότητα, πανανθρώπινη αξία και ισχυρό θέλγητρο για τους επισκέπτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών» που διοργάνωσε και φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας, υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, συμμετέχοντας στη γιορτή για 7η συνεχή χρονιά.

Η Γιορτή των Πουλιών που πραγματοποιήθηκε στις 7/10, περιλάμβανε μεταξύ άλλων, περιήγηση στη λιμνοθάλασσα, παρατήρηση και αναγνώριση μεταναστευτικών πουλιών με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού (κιάλια, τηλεσκόπια) και βοηθημάτων (έντυποι οδηγοί αναγνώρισης, φωτογραφικό υλικό), περιβαλλοντικές δραστηριότητες για τα παιδιά σχετικές με τα μεταναστευτικά πουλιά εν όψει της χειμερινής περιόδου, καθώς επίσης και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού (αφίσες, χάρτες, φυλλάδια, κ.λπ.).

Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών

Τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης στο πλαίσιο της εκδήλωσης ενημέρωναν τους επισκέπτες ειδικότερα για την προστατευόμενη περιοχή της λιμνοθάλασσας που λόγω του νερού, της βλάστησης και της παράκτιας τοποθεσίας της, προσελκύει αξιόλογη ορνιθοπανίδα.

Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών

Ο Μουστός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη διαχείμαση και μετανάστευση υδρόβιων, αρπακτικών και στρουθιόμορφων πουλιών καθώς βρίσκεται στον μεταναστευτικό διάδρομο των ανατολικών ακτών της Ελλάδας, ενώ αποτελεί την κυριότερη περιοχή διαχείμασης υδρόβιων πουλιών στην ανατολική Πελοπόννησο. Πολλά από τα είδη που καταγράφονται στην περιοχή περιλαμβάνονται στο Παράρτημα Ι της Οδηγίας 79/409/ΕΟΚ «Περί της Διατηρήσεως των Άγριων Πτηνών.