Τα «μυστικά κονδύλια», ο Καμμένος και η παραίτηση Κοτζιά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τα «μυστικά κονδύλια», ο Καμμένος και η παραίτηση Κοτζιά

Οκτώβριος 18, 2018 - 09:48

Τα τιτιβίσματα δίνουν και παίρνουν!

«Θα γίνει τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών;»

Πόνος ψυχής κατέλαβε τον Αλέξη Τσίπρα όταν δέχτηκε την παραίτηση του υπουργού του του Εξωτερικών και «αρχιτέκτονα» της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και απέδειξε περίτρανα ότι τη χώρα κυβερνά ένας Καμμένος τού κάτω από 1%, ο οποίος περνάει τη μικροπολιτική του, προσφέρει καλή υπηρεσία στη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα αλωνίζει.

Η «ναυαρχίδα» της ευρωπαϊκής πολιτικής του Αλέξη, το Μακεδονικό, έπεσε πάνω στα βράχια της Πειραϊκής αλλά ο καπετάνιος Αλέξης που δεν φοβάται μην τον καθαρίσει ο Καμμένος όπως τον Φίλη και τον Κοτζιά, ανέλαβε να τελειώσει τη δουλειά.

Ενδιαφέρουσα μια παράμετρος στο άρθρο του Βασίλη Νέδου στην «Καθημερινή»:

''Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Κοτζιάς ζήτησε από τον πρωθυπουργό να καταθέσει νόμο ελέγχου των απορρήτων κονδυλίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (και άλλων υπουργείων) κατά το πρότυπο που έχει κάνει ήδη το υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πρόσωπα του περιβάλλοντος του κ. Κοτζιά, ο υπουργός Εξωτερικών έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να σχηματιστεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προκειμένου η Βουλή να ψηφίσει νόμο, με τον οποίο θα αποκτήσει την αρμοδιότητα να ελέγχει τα ονομαζόμενα «μυστικά κονδύλια» όλων των υπουργείων.

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, από τον δημοκρατικό έλεγχο του Κοινοβουλίου περνάνε τα «απόρρητα κονδύλια» μόνον του υπουργείου Εξωτερικών, βάσει νόμου που αυτοβούλως προώθησε ο κ. Κοτζιάς και ψηφίστηκε από τη Βουλή στην αρχή του 2017.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, ο κ. Κοτζιάς έχει ζητήσει επίμονα από τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, να ισχύει ο ίδιος νόμος που εφαρμόζεται για το υπουργείο Εξωτερικών, και για όλα τα υπόλοιπα υπουργεία που στον προϋπολογισμό τους έχουν «απόρρητα κονδύλια».

Ενα από τα υπουργεία που επίσης έχουν «μυστικά κονδύλια», είναι το υπουργείο Αμύνης. Ο κ. Νίκος Κοτζιάς επανέφερε αυτή την πρότασή του και χτες, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Κάτι που προκάλεσε, όπως αναφέρεται εκτενώς στον Τύπο, την αήθη επίθεση και τις ύβρεις του κ. Καμμένου στο πρόσωπο του κ. Κοτζιά''.

Πώς είπατε;..