Ο Ανδριανός στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη Καραμάνου στο ομώνυμο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Ανδριανός στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη Καραμάνου στο ομώνυμο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας (βίντεο)

Οκτώβριος 22, 2018 - 21:44

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

 «Την μεγάλη παράδοση των ευεργετών όπως ο Ιωάννης Καραμάνος οφείλουμε να την τιμούμε έμπρακτα και να την αναδεικνύουμε σε διαχρονικό πρότυπο προσφοράς».

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηστα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη Καραμάνου στο ομώνυμο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας στην Προσύμνη. Ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω θερμά να συγχαρώ όλες και όλους όσοι είχαν την πρωτοβουλία για τη φιλοτέχνηση και τοποθέτηση της προτομής του μεγάλου ευεργέτη της Πρόσυμνας Ιωάννη Καραμάνου εδώ στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.Και βεβαίως την Ελένη και το Δημήτρη Μπούση, τη Δήμητρα και το Γιώργο Ζέρβα που προσέφεραν τη δαπάνη για τη φιλοτέχνηση αυτής της προτομής.

Ιδιαίτερα σ’ αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για την πατρίδα και την κοινωνία μας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε έμπρακτα τους ανθρώπους που προσέφεραν με προσωπικές δωρεές στην τοπική κοινωνία, στην πατρίδα, ανθρώπους όπως αείμνηστος Ιωάννης Καραμάνος που δεν ξέχασε τις ρίζες του, τον τόπο που γεννήθηκε, και αφού δούλεψε σκληρά στο εξωτερικό και πρόκοψε, χρηματοδότησε τα σχολεία της Προσύμνης και άλλα έργα και βοήθησε με κάθε ευκαιρία τους συμπατριώτες του που είχαν ανάγκη.

Την μεγάλη αυτή παράδοση των ευεργετών οφείλουμε να την τιμούμε έμπρακτα και να την αναδεικνύουμε σε διαχρονικό πρότυπο προσφοράς. Και είμαστε ευτυχείς που η παράδοση αυτή συνεχίζεται με την οικογένεια Γιώργου Ζέρβα και την οικογένεια Δημήτρη Μπούση, η σύζυγος του οποίου είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την πολύπλευρη προσφορά της στον συνάνθρωπο, με πρωτοβουλίες όπως η ίδρυση του Hippocratic Cancer Research Foundation  για την έρευνα στον καρκίνο.

 

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι μειώνεται στο ελάχιστο το αυτονόητο χρέος της πολιτείας να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της. Όμως η συμβολή των ευεργετών και της ενεργούς κοινωνίας των πολιτών πάντα είναι αναγκαία, και καλοδεχούμενη γιατί καλύπτει πολλαπλά και υπαρκτά κενά.

 

Θέλω επίσης να συγχαρώ, με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης, την εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου για την ποιοτική δουλειά που γίνεται εδώ όλα αυτά τα χρόνια. Με το έργο, τη δημιουργικότητα και την ευσυνειδησία σας έχετε αναδείξει αυτό το σχολείο σε σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας.

 

Και το επίτευγμα αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό καθώς όλα αυτά τα έχετε πετύχει σε μια δύσκολη συνθήκη, με πολλά και πολυδιάστατα προβλήματα που δυσκολεύουν το εκπαιδευτικό έργο. Δίνετε έτσι έμπρακτα ακόμη μια απόδειξη ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του εκπαιδευτικού μας συστήματος είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο – οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι γονείς που συμβάλλουν με κάθε τρόπο στη μόρφωση των παιδιών. Γι’ αυτό και υποχρέωσή μας, υποχρέωση της κοινωνίας και της πολιτείας μας, είναι να διασφαλίσουμε τους υλικούς, ηθικούς και θεσμικούς όρους ώστε αυτή η δημιουργική πνοή να εκφράζεται με τα λιγότερα δυνατά εμπόδια.  

 

Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι να απελευθερώσουμε αυτές τις δημιουργικές δυνάμεις που σήμερα πασχίζουν να εκφραστούν κάτω από ένα σύστημα με δομικά προβλήματα, ανορθολογικές αγκυλώσεις και βαθύ συγκεντρωτισμό».

Βίντεο https://youtu.be/tfvSv8cKBqI