ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Για το ζήτημα της διεκδίκησης του 13ου και 14ου μισθού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Για το ζήτημα της διεκδίκησης του 13ου και 14ου μισθού

Οκτώβριος 23, 2018 - 20:10

φωτογραφία eurokinissi

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

    Αυτόν τον καιρό ξαναπαρουσιάζεται το ζήτημα της δικαστικής διεκδίκησης του 13ου & 14ου μισθού. Διάφορα δικηγορικά γραφεία στέλνουν σχετικές επιστολές σε Σωματεία και εργαζόμενους, προς άγραν πελατείας, ειδησεογραφικά δελτία διαφημίζουν τις πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί, και συνδικαλιστές που εξαντλούν την αγωνιστικότητά τους στις δικαστικές διεκδικήσεις μιλάνε για την αναγκαιότητα μαζικών προσφυγών.

    Η αλήθεια είναι ότι οι όποιες πρωτόδικες αποφάσεις Ειρηνοδικείων που υπάρχουν, αφορούν κάποιους συναδέλφους ΙΔΑΧ – δηλ. εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, που εργάζονται στους Δήμους. Ακόμα και οι συγκεκριμένες αποφάσεις όχι μόνο έχουν πολύ δρόμο για να τελεσιδικήσουν, αλλά κι αν κριθούν αμετάκλητα, η εφαρμογή των αποφάσεων αυτών υπόκεινται στους …δημοσιονομικούς περιορισμούς της χώρας. Γι αυτό εξάλλου ακόμα και η θετική απόφαση του ΣΤΕ για τις περικοπές των συντάξεων έμεινε χρόνια τώρα στα χαρτιά.

    Η αλήθεια είναι ότι η περικοπή στο 13ο και 14ο μισθό καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών έχουν κριθεί ως σύννομες, αφού το ΣΤΕ έκρινε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, σύμφωνα με το οποίο έγιναν αυτές οι περικοπές, όχι μόνο συνταγματικό, αλλά και αναγκαίο!!

    Η αλήθεια είναι ότι  βολεύει και την κυβέρνηση και τα κόμματα, που χρόνια τώρα συναποφασίζουν με τους «θεσμικούς» τους εταίρους για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν, να έχουν… τους εργαζόμενους υπομονετικά να περιμένουν την επίλυση των μισθολογικών τους διεκδικήσεων μέσα από τα δικαστήρια, να σπέρνουν αυταπάτες ότι στην «μεταμνημονιακή εποχή» μπορούν να αυξάνουν και οι μισθοί μαζί με τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Η λύση βρίσκεται στα χέρια μας.

Βρίσκεται στον πολιτικό, ταξικό, λαϊκό αγώνα.

    Η διεκδίκηση της κάλυψης των μισθολογικών απωλειών πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε Σωματείου, κάθε εργαζόμενου. Κανείς συμβιβασμός με την λογική, ότι έγινε – έγινε, ούτε με τις αυταπάτες ότι η όποια ανάκαμψη της οικονομίας θα φέρει από μόνη της πίσω απώλειες, μισθούς και δικαιώματα. Μόνη λύση είναι η συσπείρωση στα Συνδικάτα, ο οργανωμένος αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

    Καλούμε τους συναδέλφους να μην πέσουν στα νύχια των διάφορων καλοθελητών. Ακόμα και η γνωμοδότηση νομικού που έχει σταλεί από την ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι δεν απαιτείται δικαστική προσφυγή.

    Ενημερώνουμε ότι αρκεί μια απλή αίτηση μη παραγραφής του δικαιώματός μας να διεκδικήσουμε το 13ο και 14ο μισθό προς την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση η οποία μπορεί να κατατεθεί είτε ατομικά, είτε ομαδικά ανά σχολείο, είτε και από κοινού για όλα τα μέλη του σωματείου. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΝΑΚΟΠΗ-ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΘΕΝΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

    Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου να ενημερώσει έγκυρα και υπεύθυνα τους συναδέλφους και να αναλάβει τα όποια πρακτικά ζητήματα προκύπτουν. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι δουλεία των αιρετών.

    Η κατάθεση των αιτήσεων ομαδικά ανά σχολείο με ένα απλό διαβιβαστικό και η αποστολή από τη Διεύθυνση Π.Ε., στη συνέχεια, αριθμού πρωτοκόλλου καλύπτει όλους τους συναδέλφους. Επίσης ενημερώνουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των αιτήσεων προς την Διεύθυνση Π.Ε. είναι η 31/12/2018.

Ναύπλιο, 22/10/2018