1η ΤΟΜΥ Άργους: Ένατη δράση «Υγιεινή Διατροφή: Αλάτι»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

1η ΤΟΜΥ Άργους: Ένατη δράση «Υγιεινή Διατροφή: Αλάτι»

Οκτώβριος 26, 2018 - 13:36

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την προαγωγή της υγείας, πραγματοποίησε την ένατη δράση της με ωφελούμενους τους ενήλικους πολίτες του δήμου Άργους-Μυκηνών.
Το θέμα της εν λόγω δράσης ήταν «Υγιεινή Διατροφή: Αλάτι» και σκοπός της ήταν οι πολίτες να μειώσουν την καθημερινή κατανάλωση αλατιού στη διατροφή τους ως αποτέλεσμα της απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων και της αλλαγής στάσης/συμπεριφοράς σχετικά με την πρόσληψη αλατιού. Παρουσιάστηκαν δεδομένα σχετικά με την περιεκτικότητα των φυσικών και των επεξεργασμένων τροφίμων σε αλάτι, καθώς και στοιχεία αναφορικά με την επίδραση του αλατιού στην υγεία του ανθρώπου και στην ανάπτυξη διαφόρων νοσημάτων. Δόθηκε έμφαση στη συνιστώμενη καθημερινή ποσότητα αλατιού που μπορεί να προσλάβει το άτομο, στις διαφορές μεταξύ παιδιών, ενηλίκων και ηλικιωμένων ατόμων αναφορικά με την προσλαμβανόμενη ποσότητα αλατιού, στις συστάσεις μειωμένης πρόσληψης αλατιού στην περίπτωση ύπαρξης νοσημάτων, στην ανάγνωση και κατανόηση του περιεχομένου των ετικετών των συσκευασμένων τροφίμων και σε μικρά μυστικά διαχείρισης της πρόσληψης αλατιού σε καθημερινή βάση.
Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Χ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Γ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Β. Γιαννακοπούλου παρουσίασαν με τη μεθοδολογία της εκπαίδευσης ενηλίκων τα εξής σημεία:
Τι είναι το αλάτι;
Σε ποια τρόφιμα βρίσκεται;
Πόσο αλάτι χρειαζόμαστε καθημερινά;
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του αλατιού στον οργανισμό;
Πώς το αλάτι επηρεάζει την υγεία μας;
Χρήσιμες συμβουλές για τη μείωση της κατανάλωσης αλατιού.
Ακολούθησε συζήτηση για το ανωτέρω θέμα, ανταλλαγή απόψεων και δέσμευση για την υιοθέτηση καλών πρακτικών μέσω της μείωσης της ποσότητας του αλατιού στην καθημερινή διατροφή, με τους συμμετέχοντες να ζητούν περισσότερες πληροφορίες για τις ετικέτες των τροφίμων.
Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί θερμά τη διευθύντρια του Επιμελητηρίου Αργολίδας  κ. Δανοπούλου, καθώς και τους υπαλλήλους για την αποτελεσματική συμβολή τους.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
 ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ