Καθαρίσαμε τον ποταμό Ίναχο (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καθαρίσαμε τον ποταμό Ίναχο (φωτογραφίες)

Οκτώβριος 21, 2012 - 13:48

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

 

  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) www.argolidaportal.gr  Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, 80 εθελοντές γνώρισαν και συμβολικά καθάρισαν τον Ίναχο, τον αρχαίο ποταμό που πηγάζει από τον Νεοχώρι και την Καρυά και διασχίζοντας 42 χιλιόμετρα εκβάλει στη Νέα Κίο. Ο Ίναχος είναι περισσότερο γνωστός ως «Πάνιτσα».

Εμπνευστές και οργανωτές της πρωτοβουλίας ήταν το Κέντρο αειφορίας & βιωσιμότητας «Ελπιδοχώρι» και η Κίνηση Θετικής Δράσης «Δράσε Θετικά» που προσκάλεσαν εθελοντικές οργανώσεις και πολίτες της Αργολίδας και όχι μόνο, σε μια ξεχωριστή δράση την οποία έθεσε υπό την αιγίδα του ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, η υπηρεσία καθαριότητας και η ΚΕΔΑΜ, πρωτοστατώντας με υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό.

Τη δράση υποστήριξαν το 1ο σύστημα προσκόπων Άργους, ο ποδηλατικός σύλλογος «Ορθοπεταλιές» και ο σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων Άργους «Η Αλληλεγγύη». Τη συγκέντρωση φιλοξένησε η επιχείρηση Ford Μαλαχιάς, το κτήμα Βασιλείου προσέφερε εδέσματα και το περιοδικό «Έπαθλο» μοίρασε σχετικό άρθρο για την πρόσφατη ανακάλυψη των πηγών του Ινάχου. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν ο ραδιοφωνικός σταθμός Ανατολικός fm 95,8 και ο τηλεοπτικός σταθμός DRTV. 

Οι συμμετέχοντες – εθελοντές με την ολοκλήρωση της δράσης, που διήρκεσε περίπου 3 ώρες, συμφώνησαν πως η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με επαναλαμβανόμενες ενέργειες. Έτσι, η αφύπνιση και η ευαισθητοποίηση όλων, για την απορρύπανση και επαναφορά του ποταμού στη φυσική κατάσταση που του αξίζει, θα μπορεί να γίνει νέα πραγματικότητα στην καθημερινή ζωή μας. Εκπρόσωποι του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου καλωσόρισαν την ιδέα και νέες κοινές δράσεις σχεδιάζονται για τους επόμενους μήνες.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν τη δράση και ιδιαίτερα τους εκπροσώπους του δήμου και τους εργαζόμενους που ήρθαν με τα μηχανήματα και συνέβαλαν ουσιαστικά στον καθαρισμό: τον Αντιδήμαρχο κ. Πετσέλη Χρήστο αρμόδιο για τα θέματα καθαριότητας του Δήμου Άργους Μυκηνών, τον Τοπικό σύμβουλο κ. Καλούση Κων/νο, τον Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΑΜ κ. Δελή Νίκο, την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Άργους Μυκηνών που διέθεσε το εργατικό προσωπικό και τα μηχανήματα.

Ευχαριστούμε τους ποδηλάτες που διεκδικούν ένα ποδηλατόδρομο δίπλα στο ποτάμι για να δώσουν ζωή σε  μια υπέροχη διαδρομή, το DRTV για την τηλεοπτική κάλυψη και τη μετάδοση του μηνύματος σε όσους θέλουν να το πάρουν και τους προσκόπους που άφησαν το αποτύπωμα της δράσης με μια υπέροχη πινακίδα που θα βλέπουμε όλοι κάθε φορά που περνάμε από τη γέφυρα απέναντι από την επιχείρηση FORD Μαλαχιάς που θα μας θυμίζει ότι με καθαρό μυαλό και καθαρή καρδιά θα έχουμε και καθαρό περιβάλλον.  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) www.argolidaportal.gr

Για το «Ελπιδοχώρι»                                            Για το «Δράσε Θετικά»

Ερατώ Χατζημιχαλάκη                                          Ελισάβετ Γεωργίου

              Οικογενειακή Σύμβουλος                                      Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια