Αστυνομικές ειδήσεις Περιφέρειας Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομικές ειδήσεις Περιφέρειας Πελοποννήσου

Νοέμβριος 07, 2018 - 19:52

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
Συνελήφθη, σήμερα (7.11.2018) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 45χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, ηλεκτροδοτούσε παράνομα την οικία του. Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε σε αυτήν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) χορτοκοπτικό μηχάνημα και ένα (1) ρολόι χειρός, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει ο 45χρονος, ενώ κατασχέθηκε και ένα (1) πιστόλι, το οποίο κατείχε παράνομα.

  Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης απάτης
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) περίπτωση απάτης, σε βάρος αλλοδαπού, που είχε γίνει την 1.11.2018, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, 42χρονος και 38χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για απάτη.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας  Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 4.11.2018, στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 24 και 25 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για κλοπή
Συνελήφθησαν, στις (5.11.2018) το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο (2) ημεδαποί, 19χρονος και ανήλικος, γιατί όπως προέκυψε, προχθές (4.11.2018) το μεσημέρι, μαζί με έναν (1) ακόμη ανήλικο, αφαίρεσαν από όχημα ημεδαπής δύο (2) τσάντες, που περιείχαν χρήματα και προσωπικά έγγραφα. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται τρεις (3) ακόμα ημεδαποί, ένας (1) 45χρονος και (2) γυναίκες ηλικίας 40 ετών και 45 ετών, αντίστοιχα, γονείς των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας
 Ληστεία έγινε στις (3.11.2018) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, όταν άγνωστος δράστης, διέρρηξε οικία ηλικιωμένου ημεδαπού και με την απειλή βίας του αφαίρεσε χρήματα και ρολόι, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και αναζητείται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για καταδικαστικό έγγραφο
Συνελήφθη, στις (3.11.2018) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, 28χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης, για κλοπή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (1.11.2018) το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αρκαδίας, 30χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -8,4- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σύγκρουση οχημάτων με θανάσιμο τραυματισμό ενός (1) ατόμου
Στις (5.11.2018) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 61χρονος ημεδαπός και δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 28χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 28χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο μετά από Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη, στις (6.11.2018) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 52χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Μεσολογγίου, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (4.11.2018) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας Μεσσηνίας, 25χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε -10- γραμμάρια και τσιγαριλίκι κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη ένα άτομο που επιχείρησε να ταξιδέψει για Γερμανία με πλαστά έγγραφα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας
Συνελήφθη, στις (2.11.2018) το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1)  19χρονος αλλοδαπός, για πλαστογραφία, Ψευδή Ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του ανωτέρω, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Ντίσελντορφ Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) διαβατήριο Αρχών Δανίας.
O συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (2.11.2018) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 34χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -20,8- γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για καταδικαστικό έγγραφο
Συνελήφθη, στις (1.11.2018) το πρωί, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, 67χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Καλαμάτας, για ναρκωτικά.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (1.11.2018) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 38χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε -31- δισκία που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, στις (1.11.2018) το μεσημέρι, στη Μεσσήνη Μεσσήνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, 26χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, προχθές (31.10.2018) το μεσημέρι, αφαίρεσε από όχημα αλλοδαπού, τσάντα που περιείχε έγγραφα, τραπεζικές κάρτες και προσωπικά αντικείμενα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα – κατά περίπτωση-  αδικήματα των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τον Τελωνιακό Κώδικα  
Συνελήφθη, στις (7.11.2018) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένα (1) 57χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης, ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -104- γραμμαρίων και δύο (2) πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Όπως προέκυψε, την παραπάνω μικροποσότητα κάνναβης, την προμηθεύτηκε ο 57χρονος από 37χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίσθηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για καταδικαστικό έγγραφο
Συνελήφθη, στις (7.11.2018), το πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 32χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, στις (5.11.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, 37χρονος ημεδαπός, γιατί προχθές (4.11.2018) το πρωί, διέρρηξε οικία ημεδαπού και αφαίρεσε ένα (1) ελαιοσυλεκτικό μηχάνημα. Όπως προέκυψε, την ίδια χρονική περίοδο, ο 37χρονος αφαίρεσε ακόμη ένα (1) ελαιοσυλλεκτικό μηχάνημα από αγρόκτημα ημεδαπού.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
Συνελήφθη, στις (5.11.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 50χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) περίστροφο, -37- φυσίγγια,  κυνηγετικό όπλο, που κατείχε παράνομα και -11- κάλυκες φυσιγγίων.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη στις (2.11.2018) το βράδυ, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, 24χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
Συνελήφθη ένα (1) άτομο για καταδικαστικό έγγραφο
Συνελήφθη, στις (1.11.2018) το πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 21χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων Σπάρτης, για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.