Συνέδριο σε θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνέδριο σε θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Φεβρουάριος 08, 2012 - 11:00

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργανώνει το 1ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
Στο συνέδριο θα παραστεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος.
Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει τρεις (3) ενότητες, οι οποίες θα διεξάγονται σε διαφορετικές αίθουσες και σε παράλληλο χρόνο και θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις από διακεκριμένους και εξειδικευμένους επιστήμονες, από  την  Ελλάδα και το εξωτερικό, σε θέματα που αφορούν στην Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.
Μεταξύ των ομιλητών θα είναι Καθηγητές Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι των Δικαστικών και Εισαγγελικών Αρχών, καθώς και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Επίσης, εκπρόσωποι από εταιρείες νέων τεχνολογιών και τραπεζικών ιδρυμάτων, από εξειδικευμένες νοσοκομειακές μονάδες, από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Σφακιανάκης.
Συγκεκριμένα οι τρεις θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι:
• Τα θετικά του Διαδικτύου, που θα περιλαμβάνει ανάλυση και συζήτηση σχετικά με τα πλεονεκτήματα που έφερε το Διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Επιπλέον θα παρουσιαστούν νέα πληροφοριακά συστήματα που συμβάλλουν στη δημιουργία και ενίσχυση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας.
• Εθισμός στο Διαδίκτυο, που θα περιλαμβάνει την ανάλυση και την προβολή κινδύνων, που ενέχει η αλόγιστη χρήση του Διαδικτύου, σε ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο.
• Νομική Προσέγγιση και Ασφαλής Πλοήγηση, που θα περιλαμβάνει την ενημέρωση των εκπροσώπων των Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών, καθώς και των νομικών γύρω από τις νέες τεχνολογίες και το ηλεκτρονικό έγκλημα.
Το συνέδριο θα καλύπτεται ζωντανά μέσω διαδικτύου (live - streaming) στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.hellenicpolice.gr
Η διοργάνωση του συνεδρίου τυγχάνει της ευγενικής χορηγίας των εταιρειών Aegean, ΒΗΜΑ FM 99.5, Bold, Cosmote, Cyta, Eurobank EFG, Forthnet Group, Hertz, HOL, Olympic Air, OTE, VISA, Vodafone και Wind.