Συνάντηση ΠΑΣΕΒΙΠΕ με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ Αθανάσιο Ψαθά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνάντηση ΠΑΣΕΒΙΠΕ με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ Αθανάσιο Ψαθά

Νοέμβριος 15, 2018 - 09:32

Συναντήσεις με το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ κ. Αθανάσιο Ψαθά, είχε η διοίκηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ (ΠΑΣΕΒΙΠΕ). Η πρώτη συνάντηση έγινε την Τρίτη 6/11/2018 και έλαβαν μέρος Μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του ΠΑΣΕΒΙΠΕ και αρμόδιοι σύμβουλοί του, ενώ ακολούθησε μια ακόμα σύσκεψη μεταξύ του επικεφαλής της ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ με την διοίκηση του ΣΕΒ, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ κ. Πέτρος Μαντάς.

Στις συνομιλίες που είχαν οι δύο πλευρές, συμφώνησαν ότι αυτή την στιγμή, το πλαίσιο λειτουργίας των Βιομηχανικών Περιοχών είναι δύσκαμπτο και προβληματικό και ότι δημιουργεί παρενέργειες διαφορετικής φύσης και στους δύο συμβαλλόμενους.

Και στις δύο συσκέψεις, διεφάνη με σαφή τρόπο ότι η ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ θεωρεί ζημιογόνα την σημερινή διαχείριση των ΒΙΠΕ. Από την πλευρά τους, οι εγκατεστημένοι διατύπωσαν την άποψη μέσω του φορέα εκπροσώπησής τους, ότι λείπει το όραμα για την ανάπτυξη των ΒΙΠΕ, οικονομικά κίνητρα, για την στήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων εντός των πάρκων και ότι τα κόστη που ήδη αντιμετωπίζουν -και η ΕΤΒΑ προτείνει να αυξηθούν- είναι ήδη μεγάλα και δυσβάστακτα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί η συνεργασία τους, για την διερεύνηση εποικοδομητικών λύσεων σε αυτά τα προβλήματα, είτε με απευθείας διάλογο, είτε μέσω των θεσμοθετημένων οργάνων της Πολιτείας και φορέων, όπως ο κεντρικός ΣΕΒ.