Τοποθέτηση του Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ για τον προϋπολογισμό του 2019

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τοποθέτηση του Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ για τον προϋπολογισμό του 2019

Νοέμβριος 16, 2018 - 10:10

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ για τον προϋπολογισμό του 2019.

Αποκαλύπτεστε

Όσο και να προσπαθείτε με Fast Track διαδικασίες, με μεθοδεύσεις, δεν μπορείτε να κρύψετε τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθείτε.

Μιας πολιτικής που άσχετα ποια κυβέρνηση είναι στο τιμόνι της εξουσίας, τις δοκιμάσαμε άλλωστε επί των ημερών σας όλες τις αστικές κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ – ΣΥΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα που βιώνει ο λαός.

Μιας πολιτικής με μνημόνια πράσινα, μπλε, ροζ και με όλες τις αποχρώσεις αφού το 3ο το ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ.

Μιας πολιτικής  που με συνέπεια υλοποιείτε 8 χρόνια τώρα, και υπερηφανεύεστε ότι είναι δική σας, είναι πρότυπο, καινοτόμο, κλπ μοντέλο, ότι πρωτοπορείτε και άλλα τέτοια. Ανερυθρίαστα μάλιστα η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης δήλωνε ευτυχής γιατί «πιάσαμε όλους στόχους των μνημονίων»!!!

Αυτής της πολιτικής (δρέπετε) τώρα τους καρπούς. Και είναι τόσο εμφανή τα δεινά για το λαό, ως  αποτελέσματα της πολιτικής σας, που όλα τα κόμματα που σας στήριζαν στο παρελθόν σας κλείνουν τώρα την πόρτα. Γιατί πάντα έτσι είναι στο αστικό σύστημα. Τα συμφέροντα επιχειρηματικά και όχι μόνο, η αστική τάξη αλλάζει το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό, για να ξεγελάει τον κόσμο. Να τον εγκλωβίζει στη λογική αλλαγής προσώπων ή εναλλαγής κομμάτων και όχι αναγκαιότητα αλλαγών στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.

Και όταν κάποιοι δεν αποσύρονται οικειοθελώς, τους πετάει το σύστημα σαν στημένη λεμονόκουπα, όπως καλή ώρα.

Και ποια είναι τα αποτελέσματα που αποτυπώνονται και στον τωρινό προϋπολογισμό σας για το 2019.

Διαλύσατε της Δημόσιες Υπηρεσίες

Αφού διαλύσατε τις υπηρεσίες, για να παραδώσετε τα πάντα όλα στα ιδιωτικά συμφέροντα, στους εργολάβους, προμηθευτές και παρόχους δήθεν υπηρεσιών σε τρωκτικά των κάθε είδους προγραμμάτων ευρωπαϊκών και μη. Αφού διαλύσατε τις υπηρεσίες, τώρα αν πας σε μια Διεύθυνση θα βρεις ελάχιστους μόνιμους υπαλλήλους, αρκετούς συμβασιούχους, ακόμη και εργολαβικούς, που πληρώνονται με αδιφάνεια από τις δήθεν αναπτυξιακές την Πελοπόννησος ΑΕ, την Αρκαδία ΑΕ, την Πάρνωνας ΑΕ, κλπ.

Να πως στην πράξη εσείς και οι κυβερνήσεις σας, ιδιωτικοποιείτε δημόσια έργα και υπηρεσίες, αίρεται στην πράξη η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων δηλαδή το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Υπερηφανεύεστε ότι πιάσατε τους στόχους των μνημονίων, τους δημοσιονομικούς στόχους και μειώσατε στο ένα τρίτο τις δαπάνες για Δακοκτονία και μεταφορά μαθητών. Αποτυπώνετε αυτό και στον τωρινό προϋπολογισμό.

Δεν θα στρώσουν λιόπανα

Αποτέλεσμα για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, αφού διαλύσατε τη δακοκτονία να πάθουν οι αγρότες καταστροφή από την δακοπροσβολή. Καταστροφή που σε πολλές περιπτώσεις είναι ολοκληρωτική. Δεν θα στρώσουν λιόπανα μικρομεσαίοι αγρότες, δεν θα βγάλουν ούτε το λάδι τις χρονιάς για το σπίτι τους.

Και βεβαίως θα λείψουν αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων στην Πελοπόννησο.

Και ενώ έχετε την ευθύνη για τη δακοκτονία, πότε μας λέτε ότι όλα πάνε καλά και ας σας διαψεύδει η πραγματικότητα, πότε φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς, ακόμα και οι αγρότες, που δεν βάζουν τα τρακτέρ τους για τους ψεκασμούς, ή και το χειρότερο κάποιοι επιστήμονες και επιστημονολογούντες ότι σωστά ο πρώτος ψεφασμός γίνεται το Σεπτέμβρη και όχι τέλος Ιούνη.

Απαιτείτε και εσείς και η κυβέρνηση να βάλουν οι αγρότες τα τρακτέρ τους για τους ψεκασμούς για κάποια ψίχουλα και μετά η εφορία να τους κατατάσσει στους επιχειρηματίες και να τους φορολογεί ανάλογα, όπως όλους τους μικρούς.

Στον αέρα η μεταφορά μαθητών

Ανάλογη είναι και η κατάσταση με τη μεταφορά των μαθητών. Οι άθλιες συνθήκες μεταφοράς από και προς το σχολείο των μαθητών παιδιών της λαϊκής οικογένειας, που αποκορύφωμα τους είναι αυτά που ζήσαμε φέτος στην Αργολίδα και στη Μάνη.

Η δραστική περικοπή των δαπανών για τη μεταφορά των μαθητών, το μεθοδευμένο αδιέξοδο πριν ενάμισι χρόνο με το μπλοκάρισμα των διαγωνισμών με τη μεταφορά των μαθητών σε Μεσσηνία και Λακωνία από τον ίδιο τον κ. Περιφερειάρχη, το μοντέλο των νέων διαγωνισμών κατά κατηγορίες δρομολογίων π.χ. ανά Δήμο, που ευνοεί την είσοδο μεγάλων επιχειρήσεων στο έργο της μεταφοράς, οι διαπραγματεύσεις εν κρυπτώ της διοίκησης της Περιφέρειας με ΚΤΕΛ και ταξιτζήδες και η ρουσφετολογική τελικά αντιμετώπιση του προβλήματος, οι εκβιασμοί των μεταφορέων, η μετεπιβίβαση μαθητών στη μέση του δρόμου ακόμα και εθνικών οδών, η πληρωμή δύο και τρις φορές για ένα δρομολόγιο και πολλά άλλα τέτοια, μόνο ντροπή προκαλούν για το σε ποιες συνθήκες γίνεται η μεταφορά των μαθητών τον 21ο αιώνα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εισαγωγής των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων σε τέτοιους ευαίσθητους τομείς την κοινωνικής ζωής.

Το κουνούπι σύννεφο

Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κουνουποκτονία. Πριν από κάποια χρόνια οι Δήμοι η Περιφέρεια με πολύ λιγότερα χρήματα έκαναν και κάποιους ψεκασμούς.

Τώρα με τα εκατομμύρια ευρώ που δίνετε στο καμάρι σας στην Πελοπόννησος ΑΕ, ψεκασμοί δεν γίνονται και το κουνούπι και η σκνίπα πάει σύννεφο.

Νοιάζεστε μόνο για εκεί που εκτυλίσσεται ο «ποιοτικός» τουρισμός στα πεντάστερα και Σια. Και για το λαό, αυτό που είπε ένας δικός σας δήμαρχός, ένας φίλος σας «γίναμε άλογα από τα τσιμπήματα των κουνουπιών»!!!

Δίνουμε εκατομμύρια ευρώ για κουνουποκτονία στην Πελοπόννησος ΑΕ και πέρσυ η Περιφέρεια ήταν πρωταθλητής στα κρούσματα του υιού του Δυτικού Νήλου, είχαμε ακόμα και θανατηφόρα κρούσματα.

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την καπιταλιστική ανάκαμψη

Και ενώ αυτή είναι η εικόνα για την κάλυψη αναγκών των πλατειών λαϊκών στρωμάτων όπως η μεταφορά των μαθητών, η δακοκτονία, η κουνουποκτονία. Είναι ανύπαρκτη η αντιπλημμυρική προστασία, η αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση με τα γνωστά αποτελέσματα όταν βρέχει λίγο πιο πολύ να πνιγόμαστε και όταν κάνει ζέστη το καλοκαίρι και φυσάει λίγο, να καιγόμαστε.

Την ώρα που περικόπτονται οι ήδη πετσοκομμένες δαπάνες για τα παραπάνω ή παραμένουν στο μηδέν όπως π.χ. για την αντισεισμική θωράκιση σε μια σεισμογενή περιοχή.

Την ίδια ώρα

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την τουριστική προβολή, για σούρτα φέρτα με ένα τσούρμο επιχειρηματιών σε εκθέσεις ανά τον κόσμο για να κλείνουν δουλειές οι επιχειρηματίες, για συνέδρια εκατοντάδων χιλιάδων ακόμα και εκατομμυρίων ευρώ.

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τις υποδομές για την καπιταλιστική ανάπτυξη στον τουρισμό, για λιμάνια να πιάνουν κρουαζιερόπλοια, για μαρίνες να δένουν οι σκαφάτοι τα γιωτ ακόμα και ζεστό χρήμα να κάνουν τα συνέδρια τους οι κακόμοιροι οι φτωχοί tour operators, ή και απευθείας χρηματοδότηση για δουλειές τους π.χ. η διεθνής δικτύωση. Αλήθεια θα μάθουμε ποτέ τι είδους προβολή μας έκανε η αεροπορική εταιρεία Easy Jet, που κάνει πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, τι είδους προβολή έκανε με το μισό εκατομμύριο που τους δώσατε.

Μήπως είναι απευθείας χρηματοδότηση π.χ. του εισιτηρίου ή ένα δωράκι; Έχουμε και άλλα τέτοια π.χ. μέσω της Πελοπόννησος ΑΕ όπου έχετε μεταφέρει το κύριο βάρος της τουριστικής προβολής;

Αυτή είναι η παραμυθένια για το λαό, Μυθική για εσάς Πελοπόννησος.

Εκατομμύρια ευρώ σε εργολάβους

Την ίδια ώρα εκατομμύρια ευρώ στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους για αποζημιώσεις στα χαρτιά για έργο που δεν εκτέλεσαν. Σταλιές τις λέτε 600.000 στην Ιντρακατ για το αμαρτωλό έργο Σκούρα – Πυρί, άλλα τόσα στην ΣχΣ για το Φωκιανός – Κυπαρίσσι, που με καμάρι το εγκαινιάσατε.

Εκατομμύρια ευρώ σε μικρότερους εργολάβους με δικαστικές αποφάσεις για ελλείψεις και παρατυπίες σας ακόμα και για ανύπαρκτα έργα. Δημοσιονομικές διορθώσεις τις λέτε και έρχονται και απευθείας χρηματοδοτήσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για αυτό το σκοπό.

Σε δικηγόρους

Αρνείστε να δώσετε στοιχεία και εικόνα για όλα αυτά στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή, τα διαχειρίζεστε εν κρυπτώ μέσω δικηγόρων και δικηγορικών εταιρειών της δικής σας επιλογής.

Διαθέτετε εκατομμύρια ευρώ αμοιβές σε δικηγόρους, και για τις κρίσιμες υποθέσεις με πλήρη αδιαφάνεια. Από το 2012 σας λέμε να προσλάβει η Περιφέρεια δικηγόρους με πάγια αντιμισθία για την Αρκαδία και για τη Μεσσηνία που δεν έχουμε, και εσείς το αρνείστε, παρόλο, που σας δίνει το δικαίωμα ο νόμος.

Προτιμάτε να δίνονται εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο σε δικηγόρους, ενώ με πάγια αντιμισθία θα δώσετε 30-50.000 ευρώ, γιατί θέλετε να έχετε λυμένα τα χέρια σας στο χειρισμό υποθέσεων μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος ή πολιτικής σημασίας για εσάς όπως η προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ, οι διεκδικήσεις των κατασκευαστικών εταιρειών κλπ.  

Σε αναπτυξιακές Α.Ε

Και βέβαια το αποκορύφωμα της αδιαφάνειας και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ προς ημέτερους που γίνεται μέσω των αναπτυξιακών εταιρειών της Περιφέρειας και κύρια της Πελοπόννησος ΑΕ.

Για όλους αυτούς τους λόγους καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό σας.