Παρέμβαση Ανδριανού για τη νέα επίθεση εναντίον ιατρών στο Νοσοκομείο Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παρέμβαση Ανδριανού για τη νέα επίθεση εναντίον ιατρών στο Νοσοκομείο Άργους

Νοέμβριος 17, 2018 - 20:33

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας κ. Α. Ξανθό, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Μ. Καλογήρου και Προστασίας του Πολίτη κ. Ο. Γεροβασίλη με θέμα τη νέα επίθεση εναντίον ιατρών και υπαλλήλου φύλαξης στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Μετά τον ξυλοδαρμό ιατρού στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου στις 23 Αυγούστου 2018, νέο περιστατικό ξυλοδαρμού δύο εφημερευόντων ιατρών και υπαλλήλου φύλαξης σημειώθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους .

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας καταγγέλλει και καταδικάζει κάθε περιστατικό βίας, τονίζοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο οι λειτουργοί της υγείας να απειλούνται, να τρομοκρατούνται και να δέχονται βίαιες επιθέσεις, την ώρα μάλιστα που, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, με αυταπάρνηση και φιλότιμο εκτελούν το ιερό καθήκον. Ο Ιατρικός Σύλλογος ήδη προγραμματίζει συναντήσεις με Εισαγγελία, Αστυνομική Διεύθυνση, Τοπική Αυτοδιοίκηση και την 6η ΥΠΕ.

Κατόπιν αυτού, και δεδομένης της ανησυχητικής συχνότητας που έχουν λάβει αυτού του είδους τα περιστατικά στην Αργολίδα,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Τι συγκεκριμένες δράσεις θα αναλάβει για την έμπρακτη εγγύηση της ασφάλειας του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους και της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου και την αποτροπή της επανάληψης αντίστοιχων απαράδεκτων περιστατικών ώστε να μπορούν απερίσπαστοι να επιτελούν το καθήκον τους».