Απάντηση Σταθάκη σε Ανδριανό για την ανάγκη άμεσης αύξησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απάντηση Σταθάκη σε Ανδριανό για την ανάγκη άμεσης αύξησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

Νοέμβριος 17, 2018 - 22:39

φωτογραφία eurokinissi

Απάντηση Σταθάκη σε Ανδριανό και βουλευτές ΝΔ για την ανάγκη άμεσης αύξησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ώστε να το λάβουν περισσότεροι Έλληνες.
Στην 2514/15-10-2018 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός από κοινού με άλλους βουλευτές του κόμματος με θέμα την ανάγκη άμεσης αύξησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ώστε να το λάβουν περισσότεροι Έλληνες, απάντησε η αρμόδια Υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου.
Στην απάντηση της Υφυπουργού επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:
“Μία από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Οικονομικών αποτελεί η δικαιότερη δυνατή κατανομή του επιδόματος θέρμανσης, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας μας.
Με Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ορίζονται κάθε έτος οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις αλλά και η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης. Η Κυβέρνησή μας, βάσει εισοδηματικών αλλά και περιουσιακών κριτηρίων, καθορίζει τη διαδικασία και τους όρους χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, με στόχο να το λαμβάνουν οι πολίτες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Προς τον ίδιο σκοπό, σύμφωνα με κλιματικά δεδομένα, έχουν οριστεί τέσσερις κλιματικές ζώνες στην Ελληνική Επικράτεια, με διαφορετική ανώτερη επιτρεπόμενη ποσότητα επιδότησης για την καθεμία, ενώ Δήμοι που χαρακτηρίζονται ως «ορεινοί» από το Νόμο του Καλλικράτη (Ν. 3852/2010), εντάχθηκαν από την Κυβέρνησή μας στην αμέσως ανώτερη ζώνη από αυτή στην οποία εντάσσεται ο Νομός στον οποίο ανήκουν.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό που δόθηκε κατά την περσινή περίοδο από τον τακτικό Προϋπολογισμό δεν απορροφήθηκε πλήρως, εν μέρει λόγω και των νέων εναλλακτικών μορφών θέρμανσης (π.χ. φυσικό αέριο) που καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος της Ελληνικής επικράτειας.
Το Υπουργείο Οικονομικών, πάντως, στο πλαίσιο άσκησης της βέλτιστης δυνατής κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής, εξετάζει τη δυνατότητα αύξησης του ποσού που θα διατεθεί για το επίδομα θέρμανσης κατά την τρέχουσα περίοδο, επεξεργαζόμενο ταυτόχρονα τα κριτήρια λήψης του επιδόματος, λαμβάνοντας υπόψη και την αύξηση που παρατηρείται σε διεθνές επίπεδο στην τιμή του αργού πετρελαίου».