Ποινές φυλάκισης σε δυο λαθροθήρες στην Αρκαδία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ποινές φυλάκισης σε δυο λαθροθήρες στην Αρκαδία

Νοέμβριος 22, 2018 - 21:44

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, μικτό κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων του νομού Αρκαδίας που αποτελούνταν από τους κ.κ. Καγιούλη Δημήτριο, Ηλιόπουλο Γεώργιο, Παναγιώτου Γεώργιο και Μουστόγιαννη Μιχαήλ κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων στην ευρύτερη περιοχή των Κακουρέικων, Δήμου Γορτυνίας, αντιλήφθηκαν περί ώρα 20.15 μ.μ. ύποπτο όχημα για λαθροθηρία.

Του έκαναν σήμα για να σταματήσει αλλά ο οδηγός του όταν τους αντιλήφθηκε ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή. Οι θηροφύλακες το ακολούθησαν με τα υπηρεσιακά τους οχήματα και κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν. Όταν προσέγγισαν το όχημα είδαν ότι ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων πέταξε κυνηγετική καραμπίνα στο πίσω κάθισμα. Στην έρευνα που έκαναν βρήκαν διάσπαρτα φυσίγγια κατάλληλα για θήρα λαγού εντός του οχήματος και στις τσέπες του ενός ατόμου.

Ακολούθησε κατάσχεση των παράνομων μέσων θήρας και αυτόφωρη διαδικασία. Το επόμενο πρωινό ο Εισαγγελέας Τρίπολης άφησε ελεύθερους τους συλληφθέντες και όρισε τακτική δικάσιμο για τις 21/11/18.
Χθες λοιπόν, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης αυτής στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης, επιβλήθηκε στους δύο λαθροθήρες ποινή φυλάκισης 15 μηνών και 9 μηνών αντίστοιχα.

ΤΟ Δ.Σ.