Σαχινίδης από Τρίπολη Όσοι βιάστηκαν να γράψουν επικήδειο για το ΠΑΣΟΚ θα διαψευστούν(video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σαχινίδης από Τρίπολη Όσοι βιάστηκαν να γράψουν επικήδειο για το ΠΑΣΟΚ θα διαψευστούν(video)

Οκτώβριος 24, 2012 - 21:49

Η ναζιστική εκδοχή της άκρας δεξιάς βρήκε έδαφος λόγω της αποδόμησης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος...
Για ανάγκη άσκησης πίεσης προς τους εταίρους από πλευράς Πρωθυπουργού ώστε να γίνουν οι απαραίτητες βελτιωτικές κινήσεις που θα έχουν ως στόχο την προοπτική της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους έκανε λόγο ο βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης που βρέθηκε στην Τρίπολη στο πλαίσιο εκδήλωσης του τοπικού ΠΑΣΟΚ για την ανασύσταση του κόμματος.
Ο πρώην υπουργός τόνισε πως βρισκόμαστε λίγο πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που θα δώσουν τη δυνατότητα στη χώρα για την επόμενη εκταμίευση των χρημάτων και επεσήμανε πως το ΠΑΣΟΚ φάνηκε συνεπές παρά το γεγονός ότι δεν έγινε αποδεκτή η πρότασή του για σύσταση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Ξεκαθάρισε πως έχουν καταθέσει προτάσεις συγκεκριμένες στον Πρωθυπουργό για διάφορα θέματα που αφορούν στην κατανομή των βαρών με δίκαιο τρόπο και επεσήμανε πως πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις και θα πρέπει και οι εταίροι μας να αποδείξουν ότι είναι και αυτοί αποφασισμένοι να βοηθήσουν και να μην ζητήσουν περισσότερα από τους Έλληνες που ήδη έχουν κάνει πάρα πολλές θυσίες. Για το λόγο αυτό ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να επιδιώξει τη διασφάλιση ότι τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία και ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απαιτήσεις για την εθνική μας κυριαρχία ή άλλα ζητήματα.
Τις διαρθρωτικές αλλαγές τις πολέμησαν οι διάφορες κοινωνικές ομάδες
Απαντώντας σε ερωτήσεις τόνισε πως οι διαρθρωτικές αλλαγές πολλές φορές παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα βρήκαν σθεναρή αντίσταση από τις ομάδες εκείνες που θεωρούσαν ότι πλήττονται.
Επίσης αναφερόμενος έμμεσα στην Χρυσή Αυγή, αφού δεν την κατονόμασε, τόνισε πως "η άκρα δεξιά- η ναζιστική της εκδοχή βρήκε έδαφος λόγω του οριακού σημείου που έφτασε η χώρα και στην ανάγκη που υπήρξε να γίνουν τόσες πολλές αλλαγές μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και στηρίχθηκε στην αποδόμηση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και προσπαθούν άνθρωποι που δεν σέβονται και δεν εκτιμούν και που δεν επιθυμούν να λειτουργήσουν με τρόπο δημοκρατικό- να ανατρέψουν με κάθε τρόπο κατακτήσεις των τελευταίων 40 ετών".
Το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον και προοπτική
Για το ΠΑΣΟΚ και την ανασύστασή τόνισε μεταξύ άλλων πως το κόμμα του ανέλαβε μία ευθύνη να κρατήσει τη χώρα όρθια και στις εκλογές κρίθηκε με δυσανάλογα αυστηρό τρόπο, αλλά η δημοκρατική παράταξη έχει ιστορία δεκαετιών και όσοι βιάστηκαν να κάνουν τον επικήδειο του κόμματος θα διαψευστούν αφού το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον και προοπτική. Παραδέχτηκε βέβαια ότι πρέπει να περάσει από έρημο και να αντέξει την κρίση που υπάρχει και φυσικά να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τους πολίτες που είναι εκεί και περιμένουν το ΠΑΣΟΚ να γίνει ένα κόμμα δημοκρατικό, σύγχρονο, σοσιαλδημοκρατικό που θα ασκεί κοινωνική πολιτική στοχευμένη και όχι καθολική και αυτό το οφείλει στη νέα γενιά των στελεχών που δεν μπορεί κανείς να τους στερήσει την ελπίδα... και αυτό θα το πράξει το ΠΑΣΟΚ αφού όπως είπε ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα που έχει ευθύνη και που τηρεί τις δεσμεύσεις του..
Δείτε τις δηλώσεις του κ. Σαχινίδη αναλυτικά στο βίντεο...

4kFV_o2UTGw