Αναστολή απεργίας Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αναστολή απεργίας Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων

Οκτώβριος 25, 2012 - 10:32

Αναστολή της απεργίας που είχε κυρήξει μέχρι την Παρασκευή ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων με αίσθημα ευθύνης όπως αναφέρουν απέναντι στους Έλληνες ασθενείς και ενω ο εφοδιασμός των αποθηκών παραμένει ελλειπής λόγω προβλημάτων με την έκδοση των νέων τιμών φαρμάκων απο τον ΕΟΦ και κυρίως λόγω της απορύθμισης της αγοράς φαρμάκων.
Παραπέμπουν στο πλαίσιο αιτημάτων που έχουν καταθέσει στο Υπουργείο Υγείας και αναμένουν την ικανοποίησή τους.
Να θυμήσουμε ότι μέρες πρίν και μετά την ανακοίνωση του νέου δελτίου τιμών απο τον ΕΟΦ ο Σύλλογος ζήτησε απο το Υπουργείο:
Να παρασχεθεί εύλογο χρονικό διάστημα στις φαρμακαποθήκες, προκειμένου να μπορέσουν να διαθέσουν τα αποθέματα τους, αφού σε αντίθετη περίπτωση τα μέλη μας θα χάσουν σε μία ημέρα το 15% του κεφαλαίου τους, πράγμα αντισυνταγματικό και παράνομο
Να καταργήσει το άρθρο 11 παρ. 7 της υπ’ αριθ. 97018/8.10.2012 υπουργικής απόφασης, η ρύθμιση του οποίου αφενός έρχεται σε αντίθεση με όσα συμφωνήθηκαν με τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και τον κ. Πρόεδρο του Ε.Ο.Φ. για την ηλεκτρονική διαγραφή των ταινιών γνησιότητας και αφετέρου έχει ήδη κριθεί παράνομη από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, όπως οφείλει, για να προασπίσει τη δημόσια υγεία, διασφαλίζοντας τον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς.
Το δελτίο τύπου της αναστολής της απεργίας:
Ο Π.Σ. Φαρμακαποθηκαρίων αναστέλλει την απεργία για την Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012, τηρώντας υπεύθυνη στάση απέναντι στους Έλληνες ασθενείς, οι οποίοι δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα τους αφού τα φαρμακεία έχουν ξεμείνει από stock, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν μετά την έκδοση από τον ΕΟΦ του νέου δελτίου τιμών και παρά το γεγονός ότι ο  εφοδιασμός των φαρμακαποθηκών συνεχίζει να είναι ανεπαρκής.
Επίσης αναμένουμε το Υπουργείο Υγείας να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας,  όπως αυτά έχουν διατυπωθεί με το προηγούμενο Δελτίο Τύπου.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γ. Γραμματέας
Μ. ΚΑΤΣΑΡΗΣ                                                                      Σ. ΛΕΛΟΣ
 

Tags: