Χειβιδόπουλος: με την επαναλειτουργία ενός κλειστού στρατοπέδου μακρύτερα της Αθήνας (ΚΕΝ Καλαμάτας), εκθέτουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χειβιδόπουλος: με την επαναλειτουργία ενός κλειστού στρατοπέδου μακρύτερα της Αθήνας (ΚΕΝ Καλαμάτας), εκθέτουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Οκτώβριος 25, 2012 - 15:37

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας του ΚΕΜΧ Ναυπλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απόφαση αναστολής λειτουργίας του ΚΕΜΧ Ναυπλίου όπως αυτή κοινοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καράμπελα αποτελεί μια δυσάρεστη έκπληξη για την τοπική κοινωνία του Ναυπλίου και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Αποτελεί έκπληξη γιατί εντός τριών ημερών από την συνάντηση του Δημάρχου και του τοπικού Βουλευτή με τον Αρχηγό ΓΕΣ που διαβεβαίωνε ότι το ζήτημα ήταν υπό επεξεργασία και μελέτη, με την μεσολάβηση του Σαββατοκύριακου ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας του.
Η αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη εγείρει φόβους για προχειρότητα στην διαδικασία λήψης των αποφάσεων, δημιουργεί υποψίες για μικροπολιτικά παιχνίδια στην διαδικασία επιλογής των διατηρηθέντων στρατοπέδων και προφανώς αναδεικνύει ασυνεννοησία μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μεθοδεύσεις σαν αυτή του κλεισίματος ενός εν λειτουργία στρατοπέδου πλησίον της Αθήνας (ΚΕΜΧ Ναυπλίου), με παράλληλη επαναλειτουργία ενός κλειστού στρατοπέδου μακρύτερα της Αθήνας (ΚΕΝ Καλαμάτας), εκθέτουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Σε κάθε περίπτωση εναντιωνόμαστε στην απόφαση αυτή, καθώς θεωρούμε ότι θα πλήξει την άμεση οικονομία του Ναυπλίου που ούτως ή άλλως δοκιμάζεται την εποχή που διανύουμε. Αν πάντως θεωρηθεί η απόφαση αυτή δεδομένη και αμετάκλητη, το Υπουργείο οφείλει να δώσει άμεσα μια απάντηση για το πώς προτίθεται να αξιοποιήσει την έκταση «φιλέτο» των 370 περίπου στρεμμάτων που στεγάζει αυτή την στιγμή το ΚΕΜΧ, μιας και οι προθέσεις του δεν διακρίνονται από την απάντηση στην επερώτηση του βουλευτή, όπου «το μετά» καλύπτεται από το «απόλυτο σκοτάδι».
Εμείς πάντως από την μεριά μας ως Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εφόσον μας ζητηθεί είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε σχέδιο αξιοποίησης της υπάρχουσας έκτασης και της κτιριακής υποδομής που περιλαμβάνει, με γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την προστασία του φυσικού κάλους της περιοχής αυτής.
Παρόλα αυτά όμως, χρόνος υπάρχει και πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα αξιολογήσει τις δίκαιες αντιδράσεις όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας, θα ανακαλέσει την απόφαση αυτή και θα καταλήξει στην διατήρηση της λειτουργίας του ΚΕΜΧ έναντι άλλων πιο ακριβών λύσεων εντός της Πελοποννήσου.»