Οι αλλαγές στη νομοθεσία των Α.Ε. και Ε.Π.Ε.- Νομικές μορφές επιχειρήσεων- Η επιλογή της καλύτερης μορφής

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οι αλλαγές στη νομοθεσία των Α.Ε. και Ε.Π.Ε.- Νομικές μορφές επιχειρήσεων- Η επιλογή της καλύτερης μορφής

Δεκέμβριος 14, 2018 - 12:07

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 στο Επιμελητήριο Αργολίδας εσπερίδα με θέμα «Οι αλλαγές στη νομοθεσία των Α.Ε. και Ε.Π.Ε.- Νομικές μορφές επιχειρήσεων- Η επιλογή της καλύτερης μορφής ».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Αργολίδας με την συνεργασία του Συλλόγου Λογιστών Ναυπλίας και Ερμιονίδας και του Συλλόγου Λογιστών Άργους .

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του Επιμελητηρίου που σκοπό έχουν την δια βίου εκπαίδευσης των μελών του , αλλά και τη συνεχή ενημέρωση αυτών.

Εισηγητής ήταν ο κύριος Κωνσταντίνος Νιφορόπουλος, οικονομολόγος, ορκωτός ελεγκτής- λογιστής της «ΩΡΙΩΝ Α.Ε.Ο.Ε.Λ.» και επιστημονικός συνεργάτης του Tax Heaven.

Ο κύριος Νιφορόπουλος, ξεκινώντας την εισήγησή του, έκανε μια σύντομη αναφορά στα χαρακτηριστικά των εταιρειών ανά νομική μορφή, καθώς και στη διαδικασία επιλογής της καταλληλότερης μορφής κατά περίπτωση. Κατόπιν προχώρησε στο κύριο μέρος της εισήγησης, αναλύοντας τόσο τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη νομοθεσία των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) όσο και αυτές που πραγματοποιήθηκαν στη νομοθεσία των Ανωνύμων Εταιρειών (Α.Ε.) και οι οποίες πρόκειται να εφαρμοστούν από 1/1/2019.

Στην εσπερίδα παρευρέθηκαν λογιστές, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, υπάλληλοι αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και επιχειρηματίες των αντίστοιχων νομικών μορφών, οι οποίοι μετά το πέρας της παρουσίασης είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα, λαμβάνοντας σαφείς απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΩΤΙΟΣ ΔΑΜΟΥΛΟΣ